Jajce: Gospodarstvo u rukama Hrvata, politika u rukama Bošnjaka

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Lekcija konačno naučena

Čini se kako je lekcija konačno naučena – na ovogodišnje Lokalne izbore u listopadu nastupit će sa Zajedničkom listom stranaka s hrvatskim predznakom.  Anestizolog zaposlen u Općoj bolnici Jajce, dr. Stipan Jezerčić kandidat je za načelnika Općine a Ivan Jakešević ( predsjednik OO HDZ 1990) nositelj liste za OV u Jajcu.

Stipan Jezerčić (HDZ BIH) je od 2004. – 2008. bio vijećnik u OV-u Jajce te na prijedlog OO HDZ BIH Jajce, kandidiran za načelnika Općine što je dočekano s oduševljenjem u Jajcu jer je kako navode, Jajčani, konačno kandidat „ mlada, sposobna osoba, bez mrlja u karijeri“.

Iako je Jajce svojevrsni gospodarski div, odnos općinskih vlasti prema hrvatskim gospodarstvenicima je zabrinjavajući. Općinske vlasti nisu u stanju prepoznati potencijal mnogih jakih poduzeća u Jajcu – naprotiv, sabotiranje, opstrukcija, isuviše spora administracija doprinijele su tom da, ne samo poduzetnici u Jajcu nego i stranci, zbog toga odustaju od ulaganja. Porazno je i krajnje neprihvatljivo da od 25 službenika u Općini Jajce, stalno zaposlenje ima tek četvoro Hrvata.“

 

Više na stranici Herceg Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/13/jajce-gospodarstvo-u-rukama-hrvata-politika-u-rukama-bosnjaka/

 

Hrvatsko nebo/Herceg-Bosna http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/

Odgovori