Prijetnje u bliskom susjedstvu

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

…………U pozadini protuvojničkih operacija ne stoji ništa drugo nego želja da se u Hrvatsku nakon više od četvrt stoljeća i predaje oružja hrvatske Teritorijalne obrane Beogradu ponovno vrati srpska vojska, a ako ne to, onda bar raskomada prostor na koji se izvan države proteže hrvatski nacionalni interes, pa i cijela hrvatska država

  reis Husein Kavazović

Poruke muslimanskih, odnosno bošnjačkih političkih i vjerskih vođa nisu samo prijetnja krhkomu miru u tim zemljama, nego zbog svoje unitarističke tvrdoglavosti i ekstremne vjerske isključivosti prema kršćanskim narodima – katoličkim Hrvatima i pravoslavnim Srbima – postaju sve veći destabilizirajući čimbenik i u svom prostornom okruženju. U interviewu što ga je islamski vjerski vođa i reis Husein Kavazović dao federalnoj novinskoj agenciji Fena istaknuo je nekoliko bitnih činjenica na kojima danas počiva bošnjačka politika.

Riječ je ponajprije o protuzapadnjačkim temeljima bošnjačke politike, a zapravo, unatoč dobro uvijenu govoru, reis je pozvao sve muslimane na antiameričku, protueuropsku i protuizraelsku politiku. Naime, za nestanak islamskoga jednoglasja i širenje beznađa u islamskom svijetu optužio je Židove i sam čin stvaranja izraelske države. Zapadne pak zemlje, po Kavazovićevu mišljenju, krive su za radikalizaciju muslimanskoga svijeta jer su ih navodno sve donedavna htjeli „civilizirati“, čemu su, eto prodajući naftu tom istom zapadnom svijetu, protivili dobri muslimani i tako krenuli u ekstremizam………..

 

…..Više na stranici :Herceg-Bosna

 

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/10/prijetnje-u-bliskom-susjedstvu/

 

 Ivan Svićušić / Hrvatsko slovo/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/ Hrvatsko nebo

38 thoughts on “Prijetnje u bliskom susjedstvu

  1. U traženju svog identiteta nažalost Muslimani u Bosni sve više tonu u blato svojih mentora a za to su im danas postali glavni krivci Hrvati.Što prije shvate da se jedino na susjeda mogu osloniti to će im biti lakše izači iz primitivizma vjerske nesnošljivosti.

    1. Lijepo je moći se osloniti na susjeda.
      Ali to prije svega,treba zaslužiti.
      Zar je moguće graditi dobrosusjedske odnose s ovakvima?

      1. Dok su njihove izbjeglice bile po Jadranu, oni su nas klali, pa bi u pauzi od klanja skoknuli do svojih, malo rahata uzeti….. Dodrosusjedski sve….

        1. Prije nekoliko godina na FTV-U gledam dokumentarac o rušenju staroga mosta u kojemu oni za to optužuju HVO.
          Pojavljuje se Emir Balić (mostarska lasta) i priča o Tuđmanu i HV-U i HVO-U kao agresorskim vojskama.
          Na pitanje novinara “gdje vas je zateklo rušenje staroga mosta”…odgovara…” u Zagrebu,u šetnji trgom Bana Jelačića”.

          Ima i svjedočenje jednoga kirurga iz KBC Split a koje sam pročitao u njegovu intervjuu u “Slobodnoj Dalmaciji”,čovjeka koji je išao i u Srednju Bosnu operirati pripadnike HVO-a i koji je u Splitu operirao i pripadnike ABIH a,kojemu sam nažalaost zaboravio ime.
          Pokušat ću ga citirati,
          “U Splitu smo liječili i ranjene pripadnike HVO-A i ABIH koji su ranjeni u sukobima s HVO-om.
          U bolnici su bili smješteni na odvojenim odjelima da ne bi došlo do njihovih međusobnih sukoba.
          Jedne prilike,dok smo bili u operacijskoj dvorani,začula se pjesma i galama s odjela na kojemu su bili smješteni ranjeni pripadnici ABIH.
          Kada sam završio operaciju,išao sam vidjeti što se događa i pitao ih o čemu se radi.
          Oni su rekli da proslavljaju oslobođenje Bugojna od HVO-A.

          Treba li išta više nadodati a ovakvih primjera ima na pretek.

          1. Sve receno, iako ima jos mali milijun primjera.
            Znamo mi ovdje, a braci iz RH su to pitomi, mili susedi, a la “Ante”.

          2. Osobno sam se uvjerio,dok sam radio u Hrvatskoj koliko ljudi u Hrvatskoj malo znaju o tome.
            Moje bivše radne kolege,među kojima i podosta razvojačenih branitelja,uopće pojma nemaju o položaju Hrvata u BiH.
            Oni Bošnjake percipiraju po seriji “Lud,zbunjen,normalan” i “nadrealistima”…kao raju s dobrom “šegom”.
            A kada im pričam sve ovo,odgovor je obično “jbga,to stvarno nisam znao”.

          3. Isto iskustvo. A tek da je netko procitao Ustav, sve amandmane, …ali vecina ce bez ustezanja krenuti kako nam ne treba Treci, …i na kraju price, “e pa to nisam znao”.
            Samo, vise nikog ne opravdavam, danas se sve moze znati, ako se zeli, tjedno da se bar desetak minuta prelista nase portale moze se informirati svatko.

          4. Zaboravio sam “Antu”.
            Kada sam im pričao da je to najveći Bosanski nacionalist koji prezire sve što nije islamsko a kruh zarađuje u “Ustaškim” Kunama,neki od njih su mi rekli “nije moguće,ja ga znam još iz “Audicije”.
            I čemu onda uvjeravanja.

          5. Malo sam umanjio pritisnut nekim obvezama ali se ne brinem. Ima vas par ovdje zbog kojih se ne plasim kako bi diskusije mogle zavrsiti u pogresnim rukama.

          6. Tako i treba. Najgore je kad se na diskusijama – kao i u zivotu, inace – naviknemo na zlo pa ga trpimo sa stetnim posljedicama.

            Nogometnim rijecnikom receno – u nezgodi lopta moze proci ali protivnik ne!

          7. Toga istoga,kada je bio u bivšoj JNA,nakon političke nastave kapetan pitao bili se učlanio u SKJ a on mu onako,u njegovom stilu odgovori…”druže kapetane,moj niko nije bio a kada bi se ja učlanio,čim bi došo kući,ćaća bi me zaklo”.

          8. Meni su miji roditelji na ispracaju rekli – Ako te bezboznicka crvena banda uclani u svoje kolo nama se doma ne vracaj. Mi cemo te se u crkvi na Velikoj misi pred svima odreci 🙂

          9. Pravi roditelji,svaka im čast.
            Ali,da si koji slučajem zastranio,ti bi barem ostao živ.:)))

          10. Znam to prijatelju.
            Ali UDBA je sotonska organizacija i znaš da su česti primjeri da su vrbovali i novačili upravo najbliže srodnike onih koji su njima bili interesantni.Sotona je najmoćnija ako te uspije uvjeriti u njeno nepostojanje.

          11. Nego cini mi se da je nakon dade Franje Tudjmana ova HDZ garnitura do sada najkonkretnija u prokazivanju velikobosnjacke i velikobasanske podmuklost i fasizma.

            Konkretno se zauzimaju za prava Hrvata u BiH i cak ravnopravnos postavljaju kao uvjet bez cijeg ispunjavanja Bosnjaci se ne mogu nadati nikakvom napretku.

            Uvijek bi moglo bolje ali i s ovim do sad hadezeovci na vlasti su me ugodno iznenadili.

          12. Ja sam mišljenja da su stvari,odnosno SA unitaristička politika,postali toliko očigledne da to više nitko ne pokušava relativizirati.
            Znaš što se desilo nakon Plenkovićeva posjeta,vidi sada pokušaja ove podvale od strane Zvizdića prema Petrovu,Kavazovićevu izjavu pa stalne istupe Nikšića,Suljagića,Bajrovića itd…
            Sve su to stvari koje se nikako ne mogu okarakterizirati kao politički korektne i dobronamjerne.
            Ova Vlada jednostavno nema drugoga izbora nego stavri nazvati pravim imenom.

          13. Radili su to oni i prije s Mesicem i antifom poput Pusicke, ali antifa nije prosvjedovala jer se slaze s Bosnjama. Tako naviknut na javasluk i ugnjetavanje za Bosnje je ovo pravi sok sto s hrv. strane stizu demantiji i samaranje. Inace su ranije svoj fasizam joz zesce sirili. Sjeti se dvostrukog nametanja Sejde Komsica, zati mAlianse i Platforme kad su Hrvate istjerali iz vlasti, i da ne nabrajam dalje.

          14. I ovo njihovo odugovlačenje s izmjenom izbornog zakona ide u tom smjeru.
            Njihova namjera je nastaviti s ovom politikom i zadržati status quo do izbora 2018.a onda ponovno podvaliti neku novu “platformu”.
            A “Sejda” i “dadža” imamo na pretek.
            Pa unitaristi se pozivaju na Puljketove izjave,zar nismo jadni.
            Zbog toga naši političari moraju biti odlučni i jasni u svojim namjerama i stavovima.

          15. Vec sam par puta napisa kako bi Hrvati u BiH morali sastaviti listu neprijatelja, odnosno petokolonasa, i javno je objaviti. To su iz HR i BiH antifa i ikebanisti (oni sto jos uvijek Bosnje zovu hrv. cvijecem, a u stvari su oni bosnjacko cvijece), znaci pravasi dodrinasi, Lijanovicev mafijaski klan i saka jada od daidza. Kad HR nije u stanju napraviti lustraciju, Hrvati u BiH morali bi pokazati kako oni zele i mogu provesti svoju vlastitu svojevrsnu lustraciju.

            Zabraniti im daljnje djelovanje u ime Hrvata i tetovirati ih zigom veleizdajnika. Izobcit ih i kazniti, jednako kao i one koji bi tim veleizdajnicima dali svoj glas.

            U tom slucaju velikobosnjacka i velikobosanska fasisticka druzina ostala bi bez svojih podobnih “Hrvata” i dupelizaca. To bi bio pocetak kraja svih vidova agresivne majorizacije i preglasavanja.

          16. Kada je jedna starija muslimanka izbjeglica izasla iz autobusa u Makarskoj upitao ju je novinar HRT- Nano od koga bjezite, zeleci cuti od nje odgovor zbog cetnika.

            Nana duboko uzdahne uz bolnosazaljivu grimasu, poput Ciganki kad u parku prose, i odapne – Poklase nas neki cetnici jebli svoju majku ustasku :)))))))

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)