Dokumentarni film: Ćelija za doktoricu

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

 

VUKOVAR 1991.-2020.

Neka vječno živi u svim našim srcima grad Vukovar i Vukovarci, svi Hrvatski branitelji i uspomena na veličinu žrtve koja je položena za našu prekrasnu i slobodnu državu Hrvatsku. Hvala im!


 

dokumentarni film

 

Film je poklon Hrvatskim braniteljima, svim stanovnicima herojskog grada Vukovara i cijelom Hrvatskom narodu i služit će kao vječna uspomena na teške ali slavne dane koji će zauvijek ostati upisani u Hrvatsku povijest. Malobrojna grupa Hrvatskih branitelja uporno, srčano i odlučno branilo je napadnuti grad. Drama bitke i žrtva cijelog grada omogučila je Hrvatskoj osposobiti narod za obranu te je ujedno pomogla da Hrvatska dobije međunarodnu potporu za svoju neovisnost.

 

 

HRVATSKI FILMSKI INSTITUT

Redatelj / producent : Nikola Knez

Scenarij: Marina Biluš, Dr. Dorothy Mcclellan

Ovim filmom želimo zahvaliti svim djelatnicima Vukovarske bolnice koji su svojim radom, svojim nesebičnim žrtvovanjem za ranjene, bespomoćne i nemočne dali sve od sebe da Hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i građanima grada Vukovara koji su hrabro stali u obranu svoga grada, svoje Hrvatske domovine, svojih obitelji i vlastitog života i kulture, pomognu u najtežim trenucima njihova života

—————————————————-

Uz film možete pročitati i akademski uradak koji je publiciran u International Journal of Social Sciences: 

 

  Hrvatski filmski institut/https://www.youtube.com//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)