Go to ...

Hrvatsko nebo

Dobro došli na portal Hrvatsko nebo! Zajedno možemo promijeniti sve! Ne smijemo zaboraviti Domovinski rat!

RSS Feed

9. travnja 2020.

Za Dom Spremni : Novo pismo Dr . Josipa Stjepandića dr. Prgometu


 

 Nakon prvog pisma /maila  koje je dr. Josip Stjepandić uputio dr Dragi Prgometu  u svezi njegovog istupa o  pozdravu Za Dom Spremni a koje je ovaj portal objavio  stigao je na adresu Dr.Josipa Stjepandića  mail dr . Drage Prgometa .Iz tog kratkog maila  možemo dokučiti kolika je arogantnost i bahatost  onih koji bi nas trebali zastupati.  No  lekciju o tome kako bi se morali  ponašati hrvatski političari prepustit ćemo  Dr.Josipu Stjepandiću

Uredništvo Hrvatskog neba

 

 2016-08-08 9:41 GMT+02:00 Drago Prgomet <dprgomet2@gmail.com>:I molim Vas poštedite me Vaših umotvorina. Imate pravo braniti plagijat, imate pravo braniti fasisticki pozdrav. Naravno, to Vam ne bi palo na pamet učiniti u Njamackoj! No to je Vas izbor išli poštedite moju mail adresu Vaših opservacija. Ako želite pomoći Hvatskoj, vratite se u nju, ponudite svoje patente, kandidirajte se na listama kao sto sam ja, vjerujem da ste i za vrijeme rata bili gorljivi dragovoljac pa ne vidim razloga da ne nastavite svoju borbu za Domovinu. Ali ako je ikako moguće bez uključivanja mene u svoje prepiske.
Drago
Poslano s mojeg iPada
Dr . Josip Stjepandić

               Dr . Josip Stjepandić

Štovani druže Prgomet,

Vrlo sam razočaran da pokazujete potpunu odsutnost duhovitosti, posve sukladno ovim grotesknim političkim vremenima.

S obzirom da ste zastupnik u Hrvatskome saboru, morate očekivati da Vam se javljaju ljudi sa svojim pohvalama, komentarima i kritikama, bilo Vama pravo ili ne. U Njemačkoj je Ustavom zajamčeno pravo svakome da se obrati nositeljima vlasti. Po nepisanome pravilu odgovor dolazi u roku od najviše četiri tjedna. Ne vjerujem da su hrvatski propisi bitno drukčiji. Prema tome, morate se pomiriti sa svojom sudbinom javne osobe saborskog zastupnika, te biti spremni na argumentirani dijalog sa svakim, pa i “neprijateljskom emigracijom najgore vrste” poput mene.

Da surađujete s kolegama profesorima u Njemačkoj, onda ne biste znali samo pravila ponašanja javne osobe, nego bi Vam bio poznat pojam “heimatverbunden” (hrvatski: za dom spreman), koji predstavlja toliku čast, da ga je Druga njemačka televizija (ZDF) uvela kao test. Na ovoj mrežnoj stranici svatko se može testirati koliko je doista za dom spreman:

http://typentest.zdf.de/wie-heimatverbunden-sind-sie

Da, točno tako: nekome reći da je ZA DOM SPREMAN veliki je kompliment u Njemačkoj. Taj pojam s fašizmom ne povezuju niti najokorjeliji komunisti, kojih u Njemačkoj u znatnome broju još ima u istočnome dijelu. Zašto to onda činite Vi, profesore?

Ako Vi ustrajavate da je pozdrav ZDS fašistički i kažnjiv, znači li to da tražite primjenu kaznenih mjera i protiv onih dva milijuna njemačkih turista, što svake godine posjećuju Hrvatsku, ako kažu da su “heimatverbunden” tj. za dom spremni?

Jeste li uopće svjesni kakve sve besmislice u masovnim medijima iznosite kao saborski zastupnik, ugledni liječnik, doktor znanosti, sveučilišni profesor? Bi li Vam bilo po volji da kažemo npr. da smo za regiyun spremni?

Ako sam ispravno razumio, Vi se nalazite u predizbornoj kampanji. Očekivao bih od političara Vaših ambicija da iznese planove kako će unaprijediti Hrvatsku (povećanje BDP, povećanje zaposlenosti, rast društvene jednakosti, smanjenje korupcije npr. u Vašoj struci, napredak znanosti, itd).

Ništa od toga, nego “fašizacija”! Zbilja originalno!

Isti  rječnik kao drugovi Neron, Škiljo, Burduš, drugarca becna Vesna, te četnicke vojvode!? Jeste li Vi zbilja sigurni da ste pristupili HDZ-u, a ne SDP-u ili pak SDSS-u?

Proteklih je dana bilo prilično turbulentno u Hrvatskoj: četnikovanje u Srbu začinjeno zloporabom školske djece, presuda udbašima u Münchenu, opet hajka na Vaše bivše suborce, stalne provokacije onkraj Drine… Šutjeli ste ili Vas se nije čulo. Da li skroz slučajno?

Iako se to nikako ne dade iščitati iz Vaseg impresivnog životopisa, bojim se da sve više napredujete u svojevrsnome regiyunskome provincijalizmu, po kojemu je najviši stupanj postati podvornik u “Kući cveća” na Dedinju, a da toga možda uopće niste svjesni.

Hvala Vam lijepa da me pozivate na povratak u Hrvatsku. Moram Vam priznati da uopće niste uvjerljivi, dapače! U prijašnjem mailu priznali ste da čak i Vaša kći hoće studirati u inozemstvu. Ako na kritiku reagirate ovako otrovno Vi, što onda mogu očekivati od nekog aparatčika, kojemu bih se morao obratiti radi neke dozvole?

Prije tri godine, na vrhuncu krize izazvane „Lex Perković“, radili smo usporedne analize radi srednjeročnog planiranja, te pritom koristili podatke vodećih banaka. Pogodite kako vodeći njemački analisti vide Hrvatsku recimo na polju pravne sigurnosti? Pomoći ću Vam: tik ispred Bjelorusije! Kad Vas slušam, bojim se da je i to skromno mjesto izgubljeno.

Mislite li Vi da ste Vašim pozivom na kazneni progon najvećih junaka Domovinskog rata poput hosovaca iz 9. bojne doprinijeli pravnoj sigurnosti u Hrvatskoj? Razmislite, razmislite, prije nego zakukuričete…

Mene čak klevećete da branim plagijat. Iz načelnih razloga branio sam ustavnu sutkinju dr. Snježanu Bagić od kleveta da je počinila plagijat, koju je najprije iznjedrilo yutarnje neokomunističko žutilo, a onda razradio jedan Vaš bivši kolega s Medicinskog fakulteta. Moj osvrt u privitku objavljen u Hrvatskome tjedniku * pred Božić   pokazuje kakva je to senzacionalistička besmislica. Toliko glupo, da teško može biti gluplje! Vrlo je znakovito da kao profesor Medicinskog fakulteta i član HDZ-a klevećete ustavnu sutkinju na kojoj je ustrajao upravo HDZ.

Bi li Vam bilo draže da sam Vas prijavio Etičkome povjerenstvu Medicinskoga fakulteta ili Sudu časti HDZ-a? Želite li da to učinim sada? Samo Vi klevećite…

Na koncu, tko je Vama dodijelio titulu sveučilišnog profesora, a da Vas nije pitao znadete li razlikovati stručni od znanstvenog rada?

Na temelju svega iznesenog bojim se da ste na putu da Andreju Plenkoviću učinite istu onu uslugu koju ste već učinili Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu, vjerojatno s istim ishodom. Već ste opjevani od moje nepoznate rođakinje Marije Dubravac iz Brisbane-a * .

Pazite da na koncu ne završite kao podvornik u „Kući cveća“ na Dedinju, ako Vas tamo uopće budu htjeli primiti.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

  • MRZITELJU PRASTAROGA HRVATSKOGA POZDRAVA, DRAGI PRGOMETU

 

U ČAST RODU HRVATSKOME

 

Od srca mi k srcu tvome
Brate, vruća želja leti,
U čast rodu hrvatskome
Budi spreman za Dom mrijeti.
Za Dom! Za Dom! Pozdrav stari
Nek odjekne do nebesa,
Grudi plamen nek ražari,
Neka tuđin drhti s bijesa.
Hrvatske su Zemlje sini
Vjerni svetoj Domovini.

****
Iz duše mi k tvojoj duši
Razmilje se poklik djeda,
Tvoje nek ga čuju uši,
Nek se riječca brisat ne da.
Za Dom! Za Dom! Braćo, spremni,
Zagrmimo kano trublja!
Čemu život ovozemni
Bez žrtve i domoljublja?
Stijeg uzdigni, mrtve slavi,
Budi crven, bijeli, plavi.

****
Za Dom spremni, za slobodu,
U čast Zrinjskom, Frankopanu,
Za pravicu u narodu,
Za slobodu Bogom danu
Nek se naša slože grla
Kano grla pradjedova,
Nek odjekne pjesma vrla
Stvoritelju od vjekova:
Čuvaj Bože Kroaciju,
Sinke što no za Dom mriju!

****
Za Dom, za Dom, za junake
Na Blajburgu umorene,
Za premnoge grozne rake,
Zarad krvi prolivene,
Nek nam stari pozdrav ori
Nek mu spomen vječno traje
Nek istina hrabro zbori
Učeć mlade naraštaje
Da ponosne Zemlje sini,
Mriju, pojuć Domovini.
Za Dom spreman budi i ti,
Nek hrvatstvo ime kiti.

Marija Dubravac Brisbane

* Prilog :Privitak iz Hrvatskog tjednika Regiranje_HT_Letica_151126

 Dr Josip Stjepandić /Hrvatsko nebo

Tags:

More Stories From Politika