Go to ...

Hrvatsko nebo

Dobro došli na portal Hrvatsko nebo! Zajedno možemo promijeniti sve! Ne smijemo zaboraviti Domovinski rat!

RSS Feed

28. veljače 2020.

Miletiću, Hrvatska je nedjeljiva!


20160809_192547U Motovunu je u utorak, 9. kolovoza 2016. održana konferencija za novinare na temu istarska putovnica Borisa Miletića. Vodila ju je Mirjana Šutovac Vratović, članica županijske konferencije HSPa Ante Starčević, uz nazočnost predstavnika braniteljskih i civilnih udruga. Predstavnici lokalnih medija otkazivali su redom tijekom dana. Poslane su poruke o grubom napadu bivšeg saborskog zastupnika na ustavni poredak Hrvatske. “Hrvatska nije Jugoslavija, Miletiću, niti je Ustav zakon o trgovačkim društvima”. Istra se vjekovima boria za pravo Hrvata na svoju domovinu, a stari istarski pravaši, posebno „hrvatski istarski trolist“: Matko Laginja, Matko Mandić te Vjekoslav Spinčić danas se jamačno okreću u grobu.

 

 

„Istarska putovnica“ jasan je znak kako Boris Miletić i IDS ne žele biti dio Hrvatske!

20160809_183036HSP AS kao stožerna i jedina parlamentarna pravaška stranka svoje djelovanje temelji na zaštiti nacionalnih vrijednosti za koje su generacije hrvatskih domoljuba tijekom povijesti položili svoje živote. Kao predvodnici Domovinske koalicije okupljamo sve pravaške, demokršćanske i domoljubne stranke, udruge i istaknute pojedince koji dijele naše političke vrijednosti te na tom tragu smatramo se odgovornima reagirati na neprimjerene izjave i provokacije saborskog zastupnika, pulskog gradonačelnika i predsjednika IDS-a Borisa Miletića koji svojim djelovanjem proteklih tjedana izravno ugrožava odredbe Ustava RH. Tim je povodom HSP AS, zajedno s podružnicama UHDDR Kastav, Rijeka i Primorsko-goranske županije dana 09.08.2016. u Motovunu je održao konferenciju za medije.
Retorika Borisa Miletića u posljednje vrijeme stvara nelagodu među svim Hrvatima s područja istarskog poluotoka. Javno zagovaranje Istre kao samostalne regije nije ništa drugo nego prikrivena priprema terena za ostvarenje konačnog cilja grupacije oko Borisa Miletića, a to je odvajanje istarskog poluotoka od matice Hrvatske! Nakon što je kao čelnik jedne parlamentarne stranke na svom osobnom Facebook profilu postavio sliku „istarske putovnice“ svi u Hrvatskoj dobili smo neskrivenu potvrdu takvih težnji! Za razliku od njegovih istomišljenika iz kulturnog života koji se kod omalovažavanja nacionalnih simbola i osjećaja većinskog hrvatskog naroda besramno skrivaju iza „umjetničkih sloboda“ i „performansa“, domaćoj javnosti Boris 20160809_181740Miletić nije poznat kao umjetnik koji bi si takvu provokaciju mogao nekažnjeno dopustiti. Objavljivanjem tzv. „istarske putovnice“, Boris Miletić izravno je prekršio točke 1. i 2. Ustava RH te slobodno možemo reći povukao veleizdajnički čin za koji bi mu bilo suđeno u svakoj zemlji zapadne demokracije na koju se isti, kao i njegov mentor Ivan Jakovčić, nerijetko poziva!
Igra s „istarskom putovnicom“ osim kršenja Ustava RH, Boris Miletić izravno je povrijedio i sve obitelji poginulih, nestalih i ranjenih hrvatskih branitelja, kao i svih onih heroja koji su iz rata na sreću izašli fizički zdravi!20160809_193625
Posebno nas žalosti i izostanak reakcije stalnih političkih partnera IDS-a koji šutnjom na ovakav potez čelnika jedne parlamentarne stranke zapravo prešutno odobravaju i podržavaju takvo djelovanje koje, kada uzmemo o kome se radi, definitivno ima UDBA-in rukopis i iredentističko djelovanje!
Stoga ovim putem prozivamo i sve institucije zbog izostanka djelovanja po ovom pitanju te od istih tražimo
pravodobnu reakciju sukladno Zakonom. Ne možemo i ne smijemo licemjerno huligane koji nas sramote na nogometnim utakmicama u Francuskoj prozivati orjunašima i istodobno prešućivati ovakve poteze koji za cilj imaju ugroziti teritorijalnu cjelovitost Hrvatske! HSP AS, Domovinska koalicija i braniteljske udruge stoga ovim putem traže kazneno gonjenje Borisa Miletića, a na istom zahtjevu bit ćemo ustrajni sve dok se ne ispoštuje Ustav i pripadajući Zakoni RH!

Vedrana Spadoni Štefanić/Hrvatsko nebo

More Stories From Politika