Go to ...

Hrvatsko nebo

Dobro došli na portal Hrvatsko nebo! Zajedno možemo promijeniti sve! Ne smijemo zaboraviti Domovinski rat!

RSS Feed

25. siječnja 2020.

Prvi projekt Bandića nakon izbora : “Obnoviti sve antifašističke spomenike u Hrvatskoj…”


 

 

Bandić u Kerestincu: Povampirene ustaše ljude pobile kao pse

Bandić u Kerestincu: Povampirene ustaše ljude pobile kao pse

Na komemoraciji povodom 75. godišnjice proboja zatočenika ustaškog konclogora u Kerestincu – borbe koju je preživjelo samo 15 od 111 logoraša – zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je žestok protuustaški govor, javlja HRT.

“Ovdje je stradao cvijet hrvatske intelektualne mladosti. Ovdje su povampirene ustaše, nakon proboja logoraša, pohvatale te ljude i pobile ih kao pse. To treba jasno reći”, poručio je Bandić.

Među ubijenim logorašima prije, tijekom i nakon akcije proboja neki su od istaknutih intelektualaca čija imena danas nose hrvatske ulice i institucije: Božidar Adžija, Otokar Keršovani, August Cesarec, Ognjen Prica…

“NDH je bila sve samo ne slobodna, demokratska i hrvatska tvorevina. Ona je bila zločinačka, izdajnička i kvislinška”, rekao je Bandić i dodao da za zločine koje je pobjednička, antifašistička strana počinila u ratnoj i poratnoj Jugoslaviji, treba odgovarati i da se o njima mora govoriti.

“Ali ne možemo brkati hrvatski antifašizam, koji predstavlja pogled na svijet, koji je civilizacijska stečevina i preduvjet slobode, s državom koja je nastala na rasnim zakonima. Te dvije stvari nikada se ne mogu uspoređivati”, naglasio je zagrebački gradonačelnik.

“Pomagali smo da se obnovi spomenik kerestinačkim žrtvama, kao što ćemo pomoći, hvala Bogu, da se pojavi vlada koja će obnoviti sve antifašističke spomenike u Hrvatskoj. To će biti moj prvi projekt nakon parlamentarnih izbora”, najavio je Milan Bandić.

N1 Vijesti/http://hr.n1info.com/

 

Jedna stara novinarska izreka kaže kako je dezinformacija jastuk razasutog perja, a demanti pokušaj da se to perje skupi. Onaj tko krivotvori, uvijek je u prednosti, jer je korak ispred, a s druge strane, da bi se opovrgla neka od tih krivotvorina (pogotovu kad je riječ o složenim povijesnim temama), ponekad je potrebno napisati desetine stranica teksta.

No ovaj put ne mislim  pisati stranice i stranice teksta da bih demantirao nekoga poput Milana Bandića . Dovoljno je citirati jednoga velikog čovjeka. Dr.Franju Tuđmana .

  „ …..NDH nije bila samo puka “kvislinška” tvorba i “fašistički zločin” već i izraz kako povijesnih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom …….  ”  

 Dr.Franjo Tuđman

 Što se tiče obnove  “antifašističkih ” spomenika što je tvoj  prvi projekt  nakon parlamentarnih izbora , pripremio si ražanj Bandiću a zec je u šumi  no lako bi mogao  iz šume izaći vuk  poslije parlamentarnih izbora .A hoće li izaći ovisit će baš od  nove Vlade koja bude  formirana nakon izbora .

Jedno je sigurno hrvatski narod  ali i hrvatski branitelji sigurno neće dopustiti da netko obnavlja spomenike onih koji su surovo kažnjavali svaku pomisao na neovisnost Hrvatske .Narod i branitelji su tu neovisnost izborili baš u srazu  sa tim  “antifašistima ” i velikosrpstvom.

Daran Bašić/Hrvatsko nebo

Tags:

More Stories From Daran Bašić