Go to ...

Hrvatsko nebo

Dobro došli na portal Hrvatsko nebo! Zajedno možemo promijeniti sve! Ne smijemo zaboraviti Domovinski rat!

RSS Feed

28. veljače 2020.

Dubravko Jošić : OTVORENO PISMO ANDREJU PLENKOVIĆU


Gospodine Plenkoviću, ja sam običan Hrvat, koji je kao i većina seljačke i radničke “sirotinje” bez ikakve vojne naobrazbe, bez ičijeg poziva krenuo u obranu Domovine, na današnji dan, 28.lipnja 1991. u Općini Slavonski Brod, zborno mjesto Sibinj. Moja priča je slična priči tisućama hrvatskih sinova i kćeri, imao sam jako dobro radno mjesto u PBZ kao dipl.inž. fizike, dvoje male djece od 9 godina i mogao sam bez problema se skloniti ili u Zagreb ili bilo gdje drugdje.

Ali bilo bi to jadno i sramotno za mene.

Časno i pošteno sam služio Domovini i primio priznanje Vrhovnika dr. Tuđmana u vidu dodjele vojnog čina djelatnog natporučnika obavještajne zajednice. Danas, nakon 26 godina nakon rata, uistinu ne vidim puno od onoga što smo sanjali. Hrvatska država jest tu, kao međunarodni subjekt, članica EU i NATO ali je položaj hrvatskih ljudi već nepodnošljiv u gospodarskom smislu.

Sva zahvalnost za međunarodno priznanje ide tisućama vojnika ali najviše ide onima koji su dali svoj život – preko 16.000 hrvatskih djevojaka i mladića. A “zahvalnost” za mizeriju koju danas živimo ide političkim vođama od 2000.g. na dalje. Svejedno, radilo se to o HDZ, SDP ili bilo kojoj drugoj stranci. Vi danas imate priliku preuzeti jednu veliku i časnu stranku, nekada pokret hrvatskoga naroda – HDZ. Budite dostojni te dužnosti po svim pitanjima, od domoljublja, zalaganja, stručnosti. Ili nemojte uopće preuzimati tu dužnost ako niste na crti ovih zahtjeva.

Hrvatski narod je krvavo platio cijenu slobodu. Nije platio tu stravičnu cijenu da bude europska pudlica već samosvojan i samostalan narod. Još jednom Vam ponavljam – ako niste spremni raditi u tom smjeru – odstupite dok nije kasno. Hrvatima je previše demagoga, karijerista i kleptomana na krvi i žrtvi hrvatske “sirotinje”. Vaše ponašanje bit će pročitano od samog početka, ne od tzv međunarodne zajednice kojoj je Hrvatska zadnja rupa na svirali nego od baš te sirotinje, koju tako često spominje notorni Zoran Milanović. Nadam se da znate u što se upuštate i žeim Vam puno sreće.

Dubravko Jošić, Slavonski Brod/Hrvatsko nebo 

Tags:

More Stories From Politika