Go to ...

Hrvatsko nebo

Dobro došli na portal Hrvatsko nebo! Zajedno možemo promijeniti sve! Ne smijemo zaboraviti Domovinski rat!

RSS Feed

21. studenoga 2019.

Daran Bašić : Licemjerne poslanice Bože Petrova psihijatra “Mesije “


 Tako je uvijek .O obljetnicama velikih povijesnih pobjeda . O obljetnicama obilježavanja  značajnih datuma . O obljetnicama  Dana državnosti  ali i o obljetnicama  dana stradavanja Hrvata .

  Upale se svjetla reflektora  kamere i mikrofoni  su upaljeni vrijeme je da puku hrvatskome svevremenske  poslanice šalju političari.Političari koji bdiju nad narodom skrbe za njega i vode ga u bolju budućnost . Utrkuju se svi a na prvom mjestu su baš oni političari 

No jedan je poseban . Poseban u licemjernim poslanicama . Od kada se pojavio na političkom nebu Hrvatske  nije ih prestao slati. Sa svakoga mjesta. Sa mjesta stradavanja ili mjesta slave sve je vrijedno da se  “mesija”   Petrov  promovira . Nakon što je iskoristio  Sveto mjesto Bleiburg da uputi svoju poslanicu kako je dosta podjela a na Bleiburgu  se pojavio sam, ne sa narodom i niza izrečenih poslanica  uputio je puku hrvatskome još jednu .

 Uz Dan državnosti 

 Nadmašio Božo  “pravednik i mesija”     samoga sebe : 

S ponosom i od srca čestitam vam Dan državnosti!

Prije četvrt stoljeća, odlukom Hrvatskog Sabora, započeli smo proces razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika i krenuli uspostavljati državnu suverenost i neovisnost.

Ovaj praznik proslavimo ponosno se sjećajući svih onih koji su tijekom naše krvave povijesti svoje živote podredili snu o slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.

Sjetimo se poginulih branitelja u Domovinskom ratu koji su se borili za Hrvatsku uređenu na načelima pravednosti, socijalne osjetljivosti, zajedništva i istinskog domoljublja.

Njihova nas je žrtva obvezala na promjenu smjera i stvaranje Hrvatske drugačije od one kakvu imamo danas.

Božo Petrov
MOST nezavisnih lista

Foto: Igor Sambolec/Cropix

Fotografija od Božo Petrov.

Sjetio se Božo Petrov poginulih branitelja koji su se  ” borili za Hrvatsku uređenu na načelima pravednosti, socijalne osjetljivosti, zajedništva i istinskog domoljublja. ”  i poručio nam   “Njihova nas je žrtva obvezala na promjenu smjera i stvaranje Hrvatske drugačije od one kakvu imamo danas.Božo Petrov MOST nezavisnih lista ”  

  Zaboravio je Božo da  postoje i živi branitelji .Zaboravio je Božo Petrov  da postoje i obitelji poginulih branitelja . Zaboravio je Božo Petrov da postoje i djeca  poginulih branitelja . Zaboravio je Božo i da postoje invalidi Domovinskoga rata ,da postoje obitelji nestalih branitelja .

    Pa ja pitam Bože . Što si učinio  za te branitelje ,za tu djecu za obitelji poginulih . Što je učinio tvoj MOST osim što je jednoga branitelja instalirao u Sabor koji se očitovao o svemu  u Saboru a nitko se ne sjeća njegovoga  istupa o braniteljima  . Naravno riječ je o časniku Miri Bulju  koji se očitovao u Saboru o svemu  a najviše istakao u progonu prvoga potpredsjednika Vlade u kojoj si i ti sjedio .

  Što je učinila Tvoja nezavisna lista MOST za iste te branitelje ako u  svome programu reformi niti ne pominjete branitelje.Sjećaš li se Božo Petrov  da sam Te ja javno upitao mogu li Ti postaviti par pitanja za portal  Kamenjar .com .Rekao si da i dao mi mail adresu  press@most-nl.com uz obećanje da ću dobiti odgovore . 

  I postavio sam ih zajedno sa Ilijom Vincetićem .

  Evo i pitanja  : 

Poštovana gospodo iz MOST-a, Ljubazno Vas molimo ako možete pronaći vremena i odgovoriti za naš portal nekoliko jednostavnih pitanja:

Kao „conditio sine qua non“ bilo kakve potpore novoj vladi, navodite „reforme“.

 1 . Možete li javnosti pojasniti na koje reforme konkretno mislite?
Možete li definirati neuralgične točke koje tim reformama želite eliminirati, u prvom koraku, „u hodu“ i one strateške naravi, do kraja mandata nove vlade?

  2 . Jeste li, možda, napravili simulaciju učinaka vaših reformskih zahvata?

   3 . Ako jeste, tko je to učinio, na kojem modelu, i kakvi su rezultati?

   4 . Ako niste, temeljem čega tvrdite da će te reforme polučiti željene rezultate?

    5 . Jeste li pokušali staviti te reformske projekte u međusobnu interakciju?

     6 . Jeste li pokušali utvrditi reformski kapacitet svakog od sektora koji će biti zahvaćen projektom?

    7 . Jeste li pokušali u sklad dovesti mjere ekonomske, monetarne i fiskalne politike, koje bi rezultirale zajedničkom determinantom, i ako jeste opišite ih u najkraćim crtama.?

    8 . Koje su to mjere, koje bi primijenjene istodobno na „realni sektor“ javne službe, državnu upravu, sektor obrane i sigurnosti, rezultirale optimalnim stupnjem funkcionalnosti, oslanjajući se na „domaće“ resurse, bez rasta inozemnog duga?

    9 . Kako mislite uravnotežiti prihodovnu s rashodovnom stranom proračuna?

  10 . Kakav je vaš stav u svezi izbjeglica /migranata o koji bi vaši potezi prvi bili ukoliko bi sa jednom od stranaka formirali vlast.?

   11 . Tko se od vas upoznao sa programom HDZ-a koja ga je stručna osoba procijenila i zašto mislite da je vaš program bolji.

   12 . Hoćete li nastaviti financirati iste NVO udruge ali i portale

    13 . Kakav će biti vaš odnos spram branitelja u Savskoj 66 i spram njihovih zahtjeva ?

    14 . Kakav će biti vaš odnos spram Hrvata u BiH i na koji način mislite zaustaviti iseljavanja ali i oduzimanja prava Hrvatima BiH ?

    15 . U kojemu će smjeru ići vanjska politika Hrvatske. Približavanje Višegradskoj skupini ili pak neke druge integracije.?

I dobio sam odgovor  . PDF  programa MOSTA  

 Šalje: <press@most-nl.com>
Datum: 17. studenoga 2015. u 10:31
Predmet: Prijedlog reformi za poduzetništvo i pravosuđe_Most nezavisnih lista
Prima: press@most-nl.com

Poštovani,

u prilogu šaljemo popis reformi u pravosuđu i poduzetništvu koje će se prezentirati HDZ-u i SDP-u na današnjim sastancima.
Članovi pregovaračkog tima Mosta nezavisnih lista su: Jasna Matulić, Ivica Mišić, Robert Podolnjak i Juro Martinović, a voditelj tima je Tomislav Panenić.

Lijep pozdrav,

Most nezavisnih lista

Most_PS_PODUZETNISTVO-1

Most_PS_PRAVOSUDE_V3-1

  Niti jedne riječi  o braniteljima  .Niti jedne . A pozivaš se sada na iste da bi kako kažeš promijenio smjer Hrvatske.U kojem pravcu Božo. U kojem pravcu bi Ti okrenuo smjer Hrvatske. U pravcu daljnjeg marginaliziranja svih živih branitelja , obitelji poginulih ,djece poginulih.,djeca nestalih branitelja i njihove obitelji.

  Jer licemjerni Božo  do sada niti Ti kao potpredsjednik Vlade koja se već raspala ponajviše zahvaljujući Tebi  i MOST-u  ,niti MOST  niste učinili ništa  za branitelje. 

  S kojim pravom onda pozivajući se na poginule  držiš da si ti izabranik koji će mijenjati smjer Hrvatske.S kojim pravom kada si  u ovo malo mandata što si imao samo slao svoje isprazne poslanice i rušio podmuklo partnera u Vladi  a MOST čiji si čelnik opstruirao sve promjene .

 Koliko vidim imaš  1,4 tisuću sljedbenika  koji su te podržali  u ovoj licemjernoj poslanici . Nadam se da ćeš baš toliko dobiti i potpore  na  novim izborima. Jer Ti nisi taj  koji može mijenjati  smjer Hrvatske . Ti si stvoren za destrukciju samo . Nadam se da Ti nitko nikada više neće dati šansu  da obnašaš bilo kakovu vlast bilo gdje u Hrvatskoj .Na bilo kojoj razini vlasti …….

 Daran Bašić /Hrvatsko nebo 

 

Tags:

More Stories From Daran Bašić