Go to ...

Hrvatsko nebo

Dobro došli na portal Hrvatsko nebo! Zajedno možemo promijeniti sve! Ne smijemo zaboraviti Domovinski rat!

RSS Feed

5. travnja 2020.

Tomislav Medved ministar branitelja


 

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković na konferenciji za novinare u Banskim Dvorima predstavio je novog ministra branitelja. To će biti general Tomislav Medved.

“Evo, imamo ministra branitelja. To je general Tomo Medved. Danas smo sjeli dolje i upoznali se, drago mi je da imamo čovjeka ovakvog kalibra. Od ove Vlade, gospodin Medved će imati stopostotnu podršku i mene kao partnera. Zajedno ćemo raditi za bolju Hrvatsku. Dobrodošli u tim!”, rekao je u uvodu premijer Orešković.

Nakon njega obratio se novi ministar.

“Zahvaljujem predsjedniku Vlade na potpori i Domoljubnoj koaliciji na prijedlogu. Cijeli svoj život posvetio sam domovini. Moj ratni put imali ste priliku vidjeti ili imate priliku u mom životopisu. Posvetit ću se Ministarstvu branitelja kako bi otvorili novi put. Treba postaviti organizaciju rada ministarstva da može odgovoriti svim pitanjima. Treba braniteljima poslati poruku poštovanja i sigurnosti da njihova žrtva nije zaboravljena i da će im ministarstvo biti dostupno, da će imati sugovornika i da će moći sudjelovati u kreiranju politike tog ministarstva. Zahtjevnost tog resora nije moguća bez cjelokupne potpore Vlade, stoga sam predsjednika Vlade danas zamolio za tu potporu. Poznato vam je da je niz potreba branitelja raspoređeno i na druga ministarstva, stoga ću zahtijevati ujedinjeni zakon. Predložit ćemo donošenje nacionalne strategije za očuvanje zdravlja branitelja. To su samo neka od pitanja. Tu su i nestali branitelji, pronalaženje njihovih tijela. Dobrom organizacijom spremnih osoba, bit ćemo u stanju odgovoriti na sve izazove”, rekao je Medved.

Uslijedila su pitanja novinara.

Jeste li izabrali Medveda samo zato što je član HDZ-a, ima li podršku Mosta?

“Ima stopostotnu podršku Vlade. Bio sam spor, ali izabrali smo najkvalitetniju osobu. To nema veze što je gospodin iz HDZ-a, nego kvaliteta koju gospodin Medved ima, to što je prepoznao probleme koje ćemo zajedno početi rješavati”, rekao je Orešković.

U tijeku je rasprava o državnom proračunu, možete li ga komentirati?

“Imao sam putem medija priliku vidjeti ga, vidio sam da su u pitanju određena smanjenja, ali to nije umanjenje. Prepoznat ćemo je li u nekim konkretnim stavkama došlo do odstupanja. Imamo u 2016. neke nove obveze, riječ je o žrtvama silovanja, pa je potrebno napraviti detaljnu analizu i reagirati”, rekao je Medved, donosi direktno.hr.

Rekli ste da je Medved bio najkvalitetniji, zašto je kvalitetniji od Brkića?

“Imao sam se priliku naći i s gospodinom Brkićem. On je isto pošten branitelj, borio se za ovu državu. Sam je donio odluku, to je bila njegova odluka, situacija je vrlo jasna i sad smo dobili vrlo sposobnu i kvalitetnu osobu”, zaključio je Orešković.

B.P/A.K/braniteljski portal/hrvatsko nebo

Tags: ,

More Stories From HRHB