CODEX MORALIS CROATICUM Mile Prpa: Hrvatska i njene političke stranke

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

Hrvatska i njene političke stranke

– Višestranačje je dio slobode i demokracije. Ali dio slobode i demokracije je red i postupak. Inflacija političkih stranaka u maloj zemlji poput Hrvatske gdje ih ima više od 140 uredno registriranih nije znak da se višestranačje razvilo, već je više znak opće anarhije u višestranačju, koje ne služi ničem. Tu stvar bi trebalo razriješiti na način da se donese Zakon o preregistraciji političkih stranaka i za ponovnu registraciju zatražiti najmanje jednu tisuću ovjerenih potpisa.

Na taj način broj stranaka sveo bi se na nekih desetak, što bi bilo primjerno pravnom poretku Republike Hrvatske. Sve što je količinski pretjerano ne može biti funkcionalno. Od tih preko 140 političkih stranaka samo ih je tek nekoliko parlamentarnih i to u svim dosadašnjim sazivima Sabora, pa se slobodno možemo upitati čemu služe političke stranke koje nemaju nikakve šanse da budu parlamentarne.

Netko može vladati kako hoće, ali ne i koliko hoće. Ali to ne znači
da se posljedice njegove vlasti ikad mogu popraviti.
Oni koji žele vladati, uvijek bi se trebali staviti u ulogu
onih nad kojima se spremaju vladati

 

Više na stranici……CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)

https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2018/10/03/codex-moralis-croaticum-mile-prpa-hrvatska-i-njene-politicke-stranke/

 

CODEX MORALIS CROATICUM Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)