CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa: Hrvatska i njena – djeca komunizma

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

Hrvatska i njena – djeca komunizma

 – Preširoka tema za obraditi, ali to je naša stvarnost. Onaj koji bježi od stvarnosti živi u svijetu iluzija, a svijet iluzija ne pripada kategoriji objektivnosti. A Hrvatska stvarnost jest da živimo u čvrstom zagrljaju djece komunizma. U zagrljaju djece čiji su očevi priuštili svome vlastitom narodu najmanje deset Katynskih šuma, i to uglavnom u miru, u poraću, i tako svoj vlastiti narod biološki oskatili gotovo više nego svi osvajači zajedno u njegovoj povijesti, a sve u ime slobode, u ime naroda, u ime pravde boreći se za “najpravedniji” poredak u povijesti – za komunizam. U našim uvjetima boreći se i – za vlast Beograda i Staljina nad Hrvatskom. Na neki način, manje više slično je bilo gotovo u svakoj komunističkoj zemlji u svijetu, koje suvremena povijest označava kao – krvava komunistička carstva, a dvadeseto stoljeće po stradanju ljudi kao najtragičnije stoljeće u cjelokupnoj povijesti čovječanstva.

Devedesetih godina prošlog stoljeća komunizam je pao skoro svuda u svijetu, gotovo bez iti jedne žrtve. Sam se od sebe urušio. Kao ideologija on je prošlost. Njegovo vrijeme je prošlo, ali na iznenađenje sviju došlo je – vrijeme vlasti djece komunizma gotovo u svim postkomunističkim državama, a u Kini i institucionalno, izričito.

Ni Hrvatska nije od toga izuzetak! Padom komunizma, pala je njegova ideologija, ali kadrovske strukture ostale su netaknute i samo su se presložile u višestranački sustav, ne znam je li programirano ili stihijski (najvjerojatnije i jedno i drugo) i ponovno se nametnule kao čimbenik izravne ili neizravne političke vlasti i političke moći. Ali ne samo vlasti, već ovaj put i kao pravi vlasnici gospodarskih nacionalnih dobara koje je stvarao radni narod upravo pod njihovom komunističkom vlašću. Dakle, odrekli su se ideološki Marxova Kapitala, i u svoje ruke, dominantno (bilo je i drugih izvan njihovih redova), zgrnuli pravi novčani i materijalni kapital i preko noći postali vrlo moćni kapitalisti, tajkuni, bogatuni ili ne znam sve kako ih još narod ne naziva. Umjesto eventualne kazne (naravno za pojedince) dobili su basnoslovne nagrade o kojima nikada nisu mogli ni sanjati………….

………Više na stranici CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)

 

https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2018/04/08/codex-moralis-croaticum-hrvatski-moralni-kodeks-mile-prpa-hrvatska-i-njena-djeca-komunizma/

 

 

CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)/ Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)