CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa: Vođenje hrvatske politike više ne samo na razini države već na razini cjelokupnog nacionalnog korpusa

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

Vođenje hrvatske politike više ne samo na razini države već na razini cjelokupnog nacionalnog korpusa

– Obzirom na jedinstvo cjelokupnog hrvatskog naroda i postojanje njegove samostalne države, nacionalni korpus se više ni po čemu ne bi smio dijeliti, ni po ideološkoj, ni po vjerskoj, ni po staništu na domovinske i iseljene Hrvate.

Jedinstvo cjelokupnog hrvatskog nacionalnog korpusa treba biti svima alfa i omega, u svakom postupanju, u svakom napisu, u svakoj privatno i javno izgovornoj ili pisanoj riječi, to je najviši zakon kojeg svaki Hrvat i svaki hrvatski državljan mora bezuvjetno poštivati. Samo ako se vodi politika jedinstva naroda na razini cjelokupnog nacionalnog korpusa, samo se tako može koliko toliko zaustaviti asimilacija naših iseljenika u njihovim novim domovima.

Svaki hrvatski iseljenik ili pripadnik hrvatskog naroda u hrvatskim zemljama koje stjecajem povijesnih okolnosti nisu ušle u sastav hrvatske države, dakle svakome od njih koji to žele treba po najjednostavnijem postupku izdati hrvatsku domovnicu, osobnu iskaznicu i hrvatsku državnu putovnicu. Politika vođena ovim principom trebala bi rezultirati i uspostavom hrvatskih škola u stranim zemljama gdje živi hrvatska dijaspora u većem broju. Kao uzor vođenja jedinstvene politike na razini cjelokupnog nacionalnog korpusa neka nam bude uzor židovska država Izrael. Od te države možemo vrlo mnogo naučiti kako pravilno voditi nacionalnu politiku i kako sačuvati svakog hrvatskog čovjeka i u domovini i u svijetu.


Politika kad je istinoljubiva je poput jutarnje rose koja blagodarno
umiva zelenu travu. A neistinoljubiva politika je poput tijela
koje je u cijelosti zaraženo virusom opake bolesti.

…..Više na stranici CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)

 

https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2018/01/05/codex-moralis-croaticum-hrvatski-moralni-kodeks-mile-prpa-vodenje-hrvatske-politike-vise-ne-samo-na-razini-drzave-vec-na-razini-cjelokupnog-nacionalnog-korpusa/

 

CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)/ Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)