CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa: Ne dopustiti da nam hrvatsku povijest pišu naši tlačitelji i okupatori

Vrijeme:2 min, 9 sec

 

 

Hrvatsko žrtvoslovno društvo

– Postojeće Hrvatsko žrtvoslovno društvo, koje je već polučilo velike rezultate u otkrivanju i zaštiti žrtve, a posebno ratnih žrtava pretvoriti u jednu od državnih institucija koja bi se financirala izravno iz Državnog proračuna. Društvu treba dodijeliti prikladan poslovni prostor, dodijeliti mu sredstva za rad, opremiti ga s visoko stručnim kadrovima u smislu stalnih uposlenika.

U nadležnost Društva staviti istraživanje svih grobišta iz vremena Drugog svjetskog rata i poraća, a također i iz Domovinskog obrambenog rata. Društvo bi također vodilo i Spomen park Jesenovac. U našoj povijesti, po pitanju žrtava, mnogo toga je duboko zatomljeno i nalazi se pred opasnošću općeg zaborava što se ni pod kojim uvjetima ne bi smjelo dogoditi.


Vrijednosti čovječanstva su vrijednosti koje su
univerzalne za sve ljude svijeta.
I žrtva je dio opće moralne vrijednosti jednog naroda.


Ne dopustiti da nam hrvatsku povijest pišu naši tlačitelji i okupatori

– U zadnjih 888 godina naše nesamostalnosti Hrvatskom su djelomično ili u cijelosti upravljali strani gospodari i narodi i oni su
pisali našu povijest kao “pobjednici” a ponajčešće i kao naši neprijatelji, što je nažalost još djelomično prisutno i u samostalnoj hrvatskoj državi. Tu se mora napraviti zaokret za 180 stupnjeva. Više ne smijemo dopustiti da imamo historiografiju o Hrvatima i Hrvatskoj koju su pisali bilo Talijani, Turci, Mađari, Austrijanci, Njemci, Srbi, bilo Haaški sud i sl. a posebno ne i komunisti, bivši boljševici.

Povijest i povijesne udžbenike trebaju pisati hrvatske povijesne institucije i njihovi povijesni znanstvenici na temeljima činjenica i istinoljubivosti i to tako da je i pisana povijest samo onako kako se što istinski dogodilo u povijesti hrvatskog naroda i njegove države, i ne dozvoliti utjecaj bilo kakvih ideologija i politika na istinoljubivo i objektivno pisanje te povijesti. Svaki udžbenik povijesti mora imati i domoljubno-edukativni karakter, ali uvijek počivati samo i jedino na istinitim činjenicama.

Ne možemo i ne smijemo vjerovati u istinost naše prošlosti, naše povijesti koju su pisali naši tlačitelji i okupatori, oni koji su nas samo podčinjavali i ubijali punih 888 godina neslobode. A posebno ne smijemo dopustiti da nam najnoviju našu povijest pišu velikosrpski agresori i njihova ideologija laži.


Mali narod lako gubi slobodu, a vrlo teško je ponovno stiče.
Ako veliki narod izgubi slobodu, tada je ugrožena
i sloboda u cijelom svijetu.
I povijest svakog naroda je dio njegove slobode

…………Više na straniciCODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)

 

https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2017/12/27/codex-moralis-croaticum-hrvatski-moralni-kodeks-mile-prpa-ne-dopustiti-da-nam-hrvatsku-povijest-pisu-nasi-tlacitelji-i-okupatori/

 

CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)/ Mile Prpa/Hrvatsko nebo

 

Odgovori