Trump: “Biden se neće povući iz utrke zbog svog velikog ega”

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump rekao je kako očekuje da će predsjednik Joe Biden ostati u utrci za Bijelu kuću unatoč sve većim pozivima unutar Demokratske stranke da se povuče umjesto mlađeg kandidata.

Trump (78) je rekao da je Biden (81) odbio napustiti kampanju zbog svog velikog ega i istaknuo da je predsjedniku osigurana demokratska nominacija zbog svih delegata koje je osvojio tijekom demokratskih predizbora ranije ove godine, prenosi Reuters.

“Oni ne mogu učiniti ništa da ga izbace”

Biden je više puta rekao da ostaje u utrci.

“Zanimljivo, on ima veliku moć, jer ima delegate. Znate, kada imate delegate, osim ako on ne kaže da odustaje, oni ne mogu učiniti ništa da ga izbace, osim 25. amandmana”, rekao je Trump u intervjuu za Fox News.

25. amandman američkog ustava omogućuje potpredsjedniku i članovima kabineta da proglase predsjednika nesposobnim obnašati dužnost, prenoseći ovlasti na potpredsjednika kao vršitelja dužnosti predsjednika. Nema nikakvih naznaka da su potpredsjednica Kamala Harris ili čelnici demokrata predložili tu opciju.

Intervju je emitiran usred sve veće zabrinutosti u demokratskim redovima nakon Bidenovog katastrofalnog nastupa u debati protiv Trumpa 27. lipnja, koja je potaknula sve veće pozive unutar njegove stranke da se povuče iz kampanje zbog narušenog mentalnog zdravlja.

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori