Najavljena osnivačka skupština Koordinacije udruga zavičajnih zajednica Hrvata iz BiH i izbor radnog Predsjedništva

Vrijeme:47 sec

 

Osnivačka skupština Koordinacije udruga zavičajnih zajednica Hrvata iz BiH održat će se u četvrtak, 18. srpnja, u 18 sati u restoranu Bistro Stridon u Sesvetama kod Zagreba, izvijestio je Večernji list BiH.

Prema dnevnom redu, skupština će započeti prigodnim uvodnim izlaganjem koje će sudionicima pružiti uvid u sve relevantne činjenice vezane uz osnivanje Koordinacije. Nakon toga, izabrat će se radno Predsjedništvo skupštine, zapisničar i ovjerovitelji zapisnika.

Jedna od ključnih točaka bit će prijedlog poslovnika i prikaz odredbi Statuta Koordinacije. Na dnevnom redu također će se naći prihvaćanje izmjena i dopuna Statuta te prijedlozi kandidata za dužnosnike i članove tijela Koordinacije, uključujući Skupštinu, predsjednika, dopredsjednika, tajnika, rizničara, Nadzorni odbor te Vijeće za stegovni postupak. Nakon toga će uslijediti izbor dužnosnika i članova tijela.

Skupština će također razmatrati pristupnice i pečat Koordinacije, te prijedlog programa rada, nakon čega će uslijediti tematska rasprava. Na kraju će se prihvatiti program rada i skupština će biti zaključena.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo