GRČKI MEDIJI Dario Šarić ležao bez svijesti nakon što su ga pretukli u Grčkoj

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

Grčki mediji iznijeli su sada nove pojedinosti o tučnjavi hrvatskih košarkaša u Ateni. Prema njihovim izvještajima, Šarić i Zubac su se najprije sukobili s posjetiteljima, a potom i s redarima kluba

Hrvatski košarkaški reprezentativci Dario Šarić i Ivica Zubac bili su u središtu tučnjave koja se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodila u Ateni. Nakon finalne utakmice predolimpijskog turnira u Pireju, Hrvati su se odlučili opustiti uz večeru i piće u jednom atenskom noćnom klubu. Prema pisanju TMZ-a, oko 5.30 ujutro izbila je tučnjava u kojoj su glavni vinovnici bili neki grčki navijači u alkoholiziranom stanju.

Po video-snimci TMZ-a, vidi se da se Zubac naguravao s nekim ljudima dok je u pozadini bio srušen jedan stol u ugostiteljskom objektu u kojem su bili. U sljedećem kadru netko je na tlo srušio Šarića i počeo ga gušiti s leđa.

Grčki portal Newsbomb objavio je da je u društvu hrvatakih košarkaša bio i Tin Jedvaj. Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, srebrni sa Svjetskog prvenstva u Rusiji je igrač atenskog Panathinaikosa. I on je imao slobodne dane nakon što se Panathinaikos vratio s priprema u Austriji pa je, vjerojatno na poziv hrvatskih košarkaša, došao na druženje.

Grčki mediji iznijeli su sada nove pojedinosti o tučnjavi hrvatskih košarkaša u Ateni. Prema njihovim izvještajima, Šarić i Zubac su se najprije sukobili s posjetiteljima, a potom i s redarima kluba. Također, navode da je s njima bio i Tin Jedvaj, hrvatski nogometaš koji igra za Panathinaikos.

Mediji izvještavaju da su hrvatski NBA igrači tijekom sukoba zadobili modrice na rukama i nogama. Prema njihovim navodima, okršaj je započeo kada je Zubac ušao u žestoku verbalnu raspravu s nekim, a Šarić je pokušao intervenirati kako bi ga obranio, no ubrzo je dobio udarac koji ga je oborio na tlo.

Grčki izvori dodaju da je kapetan Hrvatske kratko ležao nepomičan i bez svijesti nakon što je primio udarce u glavu i tijelo.

 

O svemu se oglasio i Hrvatski košarkaški savez:

– Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere izbornik se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača.

Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo