SDA U Trebinju helikopterska jedinica MUP-a Srbije, u Prijedoru defilira jedinica Vojske Srbije, hoće li jedan dan osvanuti i tenkovi?

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Klub SDA u Zastupničkom domu Paramenta BiH oglasio se u povodu defilea vojske Srbije u Prijedoru.

-Nije prošlo ni 20 dana od stacioniranja helikopterske jedinice MUP-a Republike Srbije u Trebinju, a danas smo putem medija obaviješteni da u Prijedoru defilira jedinica Vojske Srbije.

Javnost nije obaviještena tko je odobrio i jednu i drugu aktivnost vojske i MUP-a Srbije i hoćemo li vrlo brzo doći u situaciju da i tenkovske ili neke druge jedinice Vojske Srbije jedan dan osvanu na teritoriji Bosne i Hercegovine, pitaju se u Klubu zastupnika SDA.

Nažalost, dodaje se u priopćenju, dok ovih dana kadrovi Trojke na državnoj razini lažno uvjeravaju javnost da kontroliraju zračni prostor Bosne i Hercegovine i da će u slučaju potrebe zaštititi njen teritorijalni integritet, da prate i razmjenjuju obaviještajne podatke s nadležnim bh. agencijama, događa se da ministar unutarnjih poslova Republike Srbije prije 20-ak dana pozicionira helikoptersku jedinicu u Trebinju bez ikakvih najava i obavještavanja javnosti o tome, a danas jedinica Vojske Srbije bez najava i obavještavanja javnosti defilira u Prijedoru.

Je li ovo najava nekih novih vojnih aktivnosti prema Bosni i Hercegovini?, pitaju se u SDA

Pozivaju Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da održi hitnu sjednicu na kojoj će biti prisutni i ministar obrane BiH i ministar vanjskih poslova, a na kojoj će definirati neophodne mjere za zaštitu teritorijalnog integriteta BiH i zatražiti reakciju OHR-a, EUFOR-a i NATO-a na sprečavanju aktivnosti Republike Srbije koje krše Daytonski mirovni sporazum.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo