MARIJAČIĆ Hrvatska je politički mazohist jer ugošćava Suljagića koji je naziva agresorom, a njenog prvog predsjednika masovnim ubojicom

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

Hrvatska je spasila da se nakon Srebrenice ne dogodi još veća ‘Srebrenica’ – u Bihaću. U početku su Bošnjaci bili zahvalni, a danas to sve zaboravljaju, rekao je u podcastu Velebit Ivica Marijačić, glavni urednik Hrvatskog tjednika.

Marijačić je mišljenja da su Bošnjaci, odnosno njihove vođe, najviše sami krivi za ono što im se u Srebrenici dogodilo pozivajući se na podatke Joška Buljana, umirovljenog časnika HV-a.

-Sefer Halilović, njihov zapovjednik, prije Srebrenice imao je sastanak s Ratkom Mladićem. Imao je dogovor s njim, povukao je Armiju BiH i krenuo na Hrvate iz srebreničkog područja te ostavio nebranjeni narod, kazao je Marijačić.

On je mišljenja da bošnjački establishment prema Republici Hrvatskoj iskazuje nezapamćenu nezahvalnost.

“To je nezapamćeno u povijesti, da se netko toliko žrtvovao za susjeda, a da nije dobio ni hvala; Hrvatska nije dobila ni hvala”, kaže Marijačić.

Marijačić podsjeća da je Hrvatska u UN-u glasovala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a da je u isto vrijeme u Sarajevu, u organizaciji udruga žrtava srebreničkog genocida, promovirana knjiga u kojoj se Hrvatska napada više nego Srbija kao agresor.

-I ne samo to, u Zagrebu se priređuje izložba na kojoj govori ravnatelj Memorijalnog centra Potočari, Emir Suljagić, a on je tisuću puta Tuđmana optuživao da je masovni ubojica, Hrvatsku da je agresor, a ministra Anušića da je dio ‘udruženog zločinačkog poduhvata’, rekao je Marijačić.

Marijačić ističe da su Suljagiću pri dolasku u Zagreb, koji aktualnog ministra obrane RH naziva zločincem, bivšeg predsjednika Tuđmana masovnim ubojicom, a Hrvatsku agresorom, dobrodošlicu priredili hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović posredstvom izaslanika.

-To je nezabilježeni politički mazohizam. Zato vam kažem; Hrvatska je najveći krivac koliko god su vrlo nezahvalni i vrlo pokvareno nastupaju prema Hrvatskoj. Promijenili su svoju politiku i ni hvala nisu rekli. Ali, da Hrvatska nije imala krivokletnika Mesića (Stjepan, bivši predsjednik RH, nap. HMS) i da nema ovakve anacionalne kukavice, a ne političare ne bi se ni oni tako goropadili, kazao je Marijačić.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo