DODIK: Uskoro prijedlog razgraničenja sa FBiH

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će biti finaliziran prijedlog u kojem će biti predloženo političko razgraničenje s Federacijom BiH (FBiH), te da će jednog dana raspad BiH postati činjenica.

“Amerikanci, bez obzira koliko bi bili zli, napravili su granicu između entiteta i postavili tu liniju da se ne moramo svađati oko nje”, rekao je Dodik za Avaz televiziju.

On je podsjetio da je Europa, koja je na početku pokušavala spasiti Jugoslaviju, na kraju prva podržala njen raspad.

“Jednog dana će raspad BiH postati činjenica uz ogromne napore stranaca koji tu nešto čine. Bošnjaci su pogriješili zato što nisu kao najveći i najodgovorniji narod u BiH sa Srbima i Hrvatima vidjeli kako dalje i što treba. Mislim da griješe ako misle da BiH može biti uspješna bez neke vrste zadovoljenja Srba i Hrvata”, naveo je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da nije ni za kakvo drugo razdruživanje, osim za mirno.

“Politički i teritorijalno se razdružimo. Ostat će tri do pet godina monetarni i fiskalni sustav. Odvojit ćemo dvije službe da se stalno ne bi pričalo što kome pripada od ovih neizravnih poreza. Ostaje konvertibilna marka i mehanizam dogovaranja između strana Republike Srpske i Federacije BiH”, pojasnio je Dodik.

On je ukazao da trenutno stanje ne vodi nigdje, jedino u eskalaciju nekih problema, poručujući da Srbi neće ratovati, ali da će se braniti, u što nitko ne treba sumnjati, jer se u povijesti nisu povlačili.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo