Čović o napretku BiH ka EU razgovarao s pomoćnikom glavnog tajnika UN-a Miroslavom Jenčom

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas s pomoćnikom generalnog tajnika Ujedinjenih naroda za Europu, Srednju Aziju i Ameriku u Odjelu za politička pitanja Miroslavom Jenčom.

Tijekom sastanka, razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na napretku zemlje prema članstvu u Europskoj uniji. Čović je izrazio svoje viđenje trenutnih političkih izazova te je naglasio važnost stabilnosti i napretka na europskom putu.

U saopćenju se navodi da je Jenča istaknuo značaj pomirenja, povjerenja i međusobnog razumijevanja među političkim akterima u BiH. Naglasio je potrebu jačanja konstruktivnog dijaloga kako bi se osigurala stabilna i prosperitetna budućnost za sve narode u Bosni i Hercegovini.

Razgovaralo se i o budućoj suradnji Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih naroda u područjima od zajedničkog interesa. Sudionici su se složili da je nastavak podrške UN-a ključan za daljnji razvoj BiH, posebice u kontekstu jačanja institucija, promoviranja ljudskih prava i poticanja socio-ekonomskog razvoja. Istaknuta je važnost kontinuiranog napretka i trajnog mira u BiH.

Sastanku je također nazočila i rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Ingrid Macdonald, saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo