Dodik posjetio biskupa Majića, obećao financijsku podršku Katoličkoj gimnaziji i Caritasu, razgovarali i o “neriješenim pitanjima iz rata”

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

Dodik je rekao da ova udruga dnevno dostavlja korisnicima 30 obroka i da to zavređuje pažnju države, kao i da će naredne godine biti pokrovitelj obilježavanja 20 godina Katoličke gimnazije.

Nakon sastanka s banjalučkim biskupom Željkom Majićem, Dodik je rekao da su razgovarali i o određenim imovinskim pitanjima, kao i neriješenim pitanjima iz razdoblja rata.

– Nemamo ništa protiv da se objekat, koji se sada koristi u svrhu bolnice, vrati banjalučkoj Biskupiji. Želimo da riješimo pitanje smještaja bolnice na novoj lokaciji i na tome se radi -rekao je Dodik.

Kada je riječ o pitanjima iz ratne prošlosti, Dodik je naveo nestanak jednog svećenika za kojeg se još ne zna način na koji je stradao, niti su pronađeni posmrtni ostaci, te poručio da postoji volja institucija Srpske da se to pitanje riješi.

Dodik je, kako prenosi RTRS, pohvalio rad banjalučke Biskupije na očuvanju vjere i institucija, a posebno na humanitarnim aktivnostima prema ljudima različitih vjeroispovijesti.

 

Banjalučki biskup Željko Majić rekao je da je danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovarao o suradnji, funkcioniranju crkve i crkvenih institucija, te o pitanjima katoličke i hrvatske zajednice na području Banja Luke.

Nakon posjete Dodika Banjalučkoj biskupiji, biskup Majić je u izjavi izrazio zadovoljstvo da je uspostavljen takav odnos da može otvoreno s predsjednikom Republike Srpske iznositi probleme i da može osjetiti spremnost u rješavanju.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo