PORTUGAL – HRVATSKA Vatrenima se vraća Modrić, prijenos na Novoj TV i gol.hr-u

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

Euro 2024 je na vratima, Hrvatska i Portugal u prijenosu od 18:15.

Danas od 18:45 Portugal i Hrvatska imaju posljednju provjeru pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Izravni prijenos gledajte na Novoj TV i gol.hr-u već od 18:15 kada počinje specijalna emisija.

Hrvatska je pobijedila Sjevernu Makedoniju u ponedjeljak te tako na najbolji mogući način najavila gostovanje protiv reprezentacije koju nikad nije pobijedila. Portugal je Vatrenima crna mačka i možda je vrijeme da Zlatko Dalić skine i ovu negativnu tradiciju kao što je nedavno bilo s Francuzima.

Vatreni su protiv Makedonaca izašli u šarenom sastavu bez nekoliko prvotimaca. Luka Modrić, Marcelo Brozović i Joško Gvardiol trebali bi zaigrati u prvih 11 u posljednjoj provjeri pred Euro 2024. Vidjet ćemo i Marija Pašalića koji je također dobio poštedu.

Lovro Majer je najbolje iskoristio minutažu s dva gola Makedoncima čime je pokucao na vrata prve momčadi. Dalić sad ima slatke brige, a zanimljivo će biti vidjeti tko će zaigrati od prve minute u špici.

“Bit će to ogled s momčadi koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura. Za nas je to prilika da damo šansu 16-orici igrača, da probamo ideje koje smo htjeli provesti i da nakon te utakmice imamo vremena za popraviti one stvari koje trebamo. To je velik test, ali mislim da je to dobro, da vidimo gdje smo”, najavio je utakmicu Zlatko Dalić.

Portugal je, naime, priprema za Španjolsku s kojom Hrvatska otvara svoj put na Euru u subotu, 15. lipnja.

“Bitno je igrače odmoriti, imali su natrpan raspored. Nadam se da ih nismo pretjerano umorili. Raspodjelit ćemo minutažu, svi će dobiti šansu. Onda idemo za Berlin i tamo počinje pravi rat. Ima ćemo vremena da se pripremimo i tehnički i taktički za Španjolsku”, rekao je izbornik uoči utakmice.

S druge strane će biti jedan od favorita Eura. Portugal predvođen Bernardom Silvom, Brunom Fernandesom i ostalim zvijezdama na EP-u je izvukao prilično komotnu grupu s Češkom, Gruzijom i Turskom.

Domaćinima neće igrati Cristiano Ronaldo koji je dobio duži odmor.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo