PUTIN PONOVO KOD LUKAŠENKA Razgovarat će o nuklearnoj vježbi dvije zemlje

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je jutros da tijekom posjete Bjelorusiji namjerava razgovarati o sigurnosnim pitanjima s bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, uključujući nuklearne vježbe dvije zemlje koje su trenutno u tijeku, prenosi Anadolu.

Putin je sinoć stigao u glavni bjeloruski grad Minsk, gdje ga je Lukašenko dočekao na jednom od aerodroma.

“Mislim da ćemo, kao i obično, u prvi plan staviti pitanja sigurnosti, a sutra ćemo razgovarati o ekonomskim pitanjima zajedno s našim kolegama iz vlada”, rekao je Lukašenko.

Bjeloruski predsjednik je napomenuo da ima i “veoma interesantan prijedlog”, koji se odnosi na regiju Kavkaza, o kojem je “veoma ozbiljno” razgovarao tijekom posjete Azerbejdžanu.

Putin je kazao da je kineski predsjednik Xi Jinping, kada je posjetio Kinu 16. i 17. svibnja, imao “dobre riječi” o Lukašenku.

“Imao sam veliki sastanak s članovima Vlade i razgovarali smo o mojoj posjeti vama. O svemu tome ćemo razgovarati danas i sutra, uključujući i sigurnosna pitanja kojima vi stalno posvećujete veliku pažnju. Naravno, razgovarat ćemo i o vježbama – o drugoj fazi“, rekao je Putin.

Rusija je u ponedjeljak priopćila da je započela pripreme za vojnu vježbu koja uključuje rusko nestrateško nuklearno oružje kao odgovor na, kako je opisala, zapadne “provokacije i prijetnje”. Istu vrstu vježbi je najavila i Bjelorusija. Ni Moskva ni Minsk nisu precizirali datum završetka vježbi.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo