Posvađale se Kosor i Vučemilović. “Gle tko se javio. Dežurna hrvatska internetska alapača”

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

Danas su se na društvenim mrežama sukobile bivša premijerka Jadranka Kosor i aktualna saborska zastupnica Vesna Vučemilović.

Podsjetimo, Vučemilović je odlučila podržati Plenkovića i priključiti se parlamentarnoj većini, zbog čega su je Suverenisti izbacili iz stranke.

Vučemilović je u razgovoru za Novi list pokušala objasniti svoju odluku. “Što bih ja radila u četiri godine oporbe, samo sjedila u saboru i primala zastupničku plaću? Kako bi, primjerice, Suverenisti prikupili potpise 30 zastupnika da bilo koji naš prijedlog, nakon što bi dva mjeseca bio u dnevnom redu, dođe na raspravu planarne sjednice?

Tko bi nam to dao potpis? Matematika je egzaktna, bez Možemo i SDP-a jednostavno se ne može do 30 potpisa jer u saboru nema više Socijaldemokrata, a Domovinski pokret u ovom sazivu nije u oporbi”, istaknula je, prenosi Index.hr.

Vučemilović: Nisam osoba koja bi provela mandat ništa ne radeći

“Dok smo mi Suverenisti prethodne četiri godine još i mogli progurati u saboru na raspravu neke nama bitne svjetonazorske teme, uz oporbu kakva je sada, to više neće biti moguće.

A ja, ponavljam, nisam osoba koja bi četverogodišnji mandat provela ništa ne radeći za plaću koju primam kao zastupnica. Budući da su me građani i ovaj put izabrali u sabor, pokušat ću na temelju svog mandata učiniti nešto dobro i korisno za ljude, a suglasno mojem svjetonazoru”, dodala je Vučemilović.

Navedeno objašnjenje je zasmetalo Kosor. “Veli seka da ona ne bi bila 4 godine u opoziciji i primala plaću pa je radije podržala AP protiv kojeg je bila u opoziciji jer je smisao opozicije u demokracijama da bude korektiv vladajućima. Prekobicnula se, bude nagrađena, vrag odnio sram i obraz”, napisala je Kosor na X-u.

Ubrzo joj je stigao odgovor. “Gle tko se javio. Dežurna hrvatska internetska alapača. Osoba koja nikad u životu nije nijedne izbore dobila na svoje ime nego je uvijek bila postavljana na funkcije, radi frizure. Jedino u životu što je dobro radila je cinkanje. Njezina jedina ostavština se može sažeti u pet riječi: ‘Kud Ivo, tud i ja‘”, poručila je Vučemilović na Facebooku.

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori