Eskalacija u Moldaviji? Moskva tvrdi da je Kijev dronom uništio vojni helikopter u Pridnjestrovlju

Vrijeme:48 sec

 

Jučer, 17. ožujka, kada se u proruskoj separatističkoj moldavskoj regiji Pridnjestrovlje (Transnjistria)održavalo glasanje za ruskog predsjednika na izborima koji su održani od 15. do 17. ožujka (podsjećamo, u toj regiji postoji veliki broj osoba s dvojnim ili ruskim državljanstvom), dron-kamikaza napao je tamošnju vojnu postrojbu, pritom uništivši helikopter Mi-8MT.

Službene vlasti Moldavije optužile su Rusiju za organizaciju provokacije, odbacujući mogućnost da iza tog napada stoji ukrajinska vojska.

Oglasilo se rusko MVP

Danas se o tom incidentu izjasnilo rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćenjem svoje glasnogovornice Marije Zaharove.

Ona je rekla da je „kijevski režim poražen na bojnom polju“ i da se „nalazi u očaju i agoniji“ te je, stoga, počeo pribjegavati isključivo „terorističkim metodama“.

“Izjave moldavskih vlasti o navodnoj neumiješanosti kijevskog režima u ovaj napad izgledaju smiješno”, – dodala je Zaharova i usput se zahvalila tamošnjim ruskim državljanima koji se “nisu dali zastrašiti i dali su svoj glas izabranom kandidatu za predsjednika Rusije”.

 

geopolitika.news/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)