Trojica Palestinaca uhićena u Italiji – planirali terorističke akcije u nekoj europskoj zemlji

Vrijeme:48 sec

 

Talijanska policija uhitila je tri Palestinca u središnjoj Italiji za koje se sumnja da su planirali terorističke napade u nekoj, za sada neimenovanoj, zemlji. Trojica muškaraca su u l’Aquili, oko 120 km sjeveroistočno od Rima, pokrenula ćeliju povezanu s Brigadama mučenika Al-Akse – oružanom skupinom koja je povezana s pokretom Fatah palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.

Izrael, Europska unija i Sjedinjene Države smatraju da se ta organizacija bavi terorističkim aktivnostima. Policija je priopćila da će uhićeni Palestinci biti optuženi za kriminalno udruživanje u terorističke svrhe ili subverziju demokratskog poretka. Zbog takve djelatnosti prijeti im zatvorska kazna do 15 godina.

“Osumnjičenici su planirali napade, uključujući samoubilačke napade, protiv civilnih i vojnih ciljeva na stranom teritoriju”, rekla je policija. Izrael je izdao tjeralicu za jednim od trojice muškaraca, a talijanski sud ispituje zahtjev za njegovim izručenjem. Ministar unutarnjih poslova Matteo Piantedosi je pozdravio uhićenja i rekao da je Italija uvijek u stanju pripravnosti protiv ekstremizma i radikalizacije.

 

HMS/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)