Penava (DP) ponovno pozvao na okupljanje protiv “Plenkovićeva HDZ-a”

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava u petak je ponovno pozvao na okupljanje Most i druge političke stranke koje žele na predstojećim izborima svrgnuti s vlasti HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem.

– Pozvao sam i ponovno pozivam sve ljude dobre volje, sve stranke koje uistinu žele smijeniti korumpiranu, klijentelističku Vladu Andreja Plenkovića, da zajedno ustanemo protiv ovog zla koje vlada Hrvatskom, napisao je Penava u priopćenju.

Ponovno je pozvao stranku Most da se “zajednički usprotive kriminalnoj organizaciji kojoj je Plenković na čelu”, iako su iz Mosta njegov poziv za formiranjem predizborne koalicije nazvali ‘političkim spinom’.

– Moj poziv je otvoren i dalje, trajno stoji bez obzira na ponovno iskazane taštine i početna odbijanja od strane nekih, poručio je Penava.

Smatra da za okupljanje stranaka i građana ne treba nikakvih početnih uvjeta i da je građanska dužnost stati na kraj postojećem koruptivnom zlu. Poziv je uputio i poštenom i časnom dijelu vodstva HDZ-a, simpatizerima i glasačima HDZ-a da pristupe zajednici koja će zaustaviti sve koji kradu, mašući hrvatskim zastavama, skrivajući se iza znaka i povijesti HDZ-a.

– Plenković i njegovi stvarni gospodari i nalogodavci, ljudi iz sjene, pokušavaju nastaviti pljačku i uništenje Hrvatske nesagledivih razmjera, ocijenio je. Pritom, kaže, plaćaju svoje ‘desničare’ i svoje ‘ljevičare’, potičući ideološke podjele, radeći sve da bi nekako ostali na vlasti, da bi mašući ‘desnim’ i ‘lijevim’ zastavama mogli nastaviti uništavati Hrvatsku.

Premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića nazvao je “šefom kriminalne skupine” koji je “oko sebe okupio lopove i razbojnike koji kradu tuđu muku i pljačkaju cijeli hrvatski narod”.

Građane i stranke stoga je pozvao na uspostavu “sanitarnog kordona prema pljačkašima, kriminalcima, mafiji” koja, kako kaže, krade stotine milijuna iz Ine, rasprodaje hrvatsku zemlju i bogatstva, preko javnih poduzeća potplaćuje medije, postavlja svoje ljude koji kradu javni novac pa onda također, postavlja svoje ljude da prikrivaju kriminal i štite njihove patološke kleptomane od kaznenog progona”.

 

vijesti.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)