Elon Musk najavio da će prestati koristiti broj mobitela, objasnio i zašto

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Multimilijarder Elon Musk tvrdi da će prestati koristiti svoj broj mobitela, a čini se da je ova odluka njegov pokušaj promocije nove opcije na njegovoj društvenoj mreži X (bivšem Twitteru).
Međutim, ova opcija bi trebala biti dostupna samo onima koji plate premium verziju ove društvene mreže. Riječ je o tome da će korisnici premium verzije moći obavljati audio/videopozive.

“Za nekoliko mjeseci ću ukinuti svoj telefonski broj i koristiti X samo za tekstualne i audio/videopozive”, objavio je Musk na svojoj društvenoj mreži.

X je prošle godine službeno počeo s uvođenjem mogućnosti audio i videopoziva. Dok svi korisnici ove društvene mreže mogu primati pozive, oni koji su pretplaćeni mogu upućivati pozive. Pozivi nisu šifrirani, za razliku od poziva na drugim sličnim servisima kao što su WhatsApp ili Apple FaceTime.

X nudi mogućnost koja se naziva “poboljšana privatnost poziva” za koju su naveli da pomaže u zaštiti privatnosti. No, to znači da su samo IP adrese pozivatelja skrivene jedna od druge i da spomenuta opcija mora uvijek biti uključena. Nije poznato koliko su audio i videopozivi popularni na X-u.

Nakon što su omogućeni prošle godine, Musk je više puta pokušavao da ih promovira. Poručio je da je mogućnost ovih poziva dio njegovog plana da društvenu mrežu pretvori u “aplikaciju za sve”. Pozivi su jedan od noviteta koji su najavljeni na X-u, piše list Independent.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo