NEŠIĆ/Vrijeme je da se Trojka opredjeli jesu li za dogovor sa Srbima i Hrvatima ili…

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Nastavljaju se podanički izlivi odbijanja određenih dužnosnika Trojke o tome kako neće glasati o izmjenama izbornog zakona, odlazak međunarodnih sudaca i uopće kako neće glasati ni za što sa Srbima i Hrvatima, stoji u reakciji ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

– Neće glasati ni sami nego će čučati u redovima ambasada ili pred uredom bavarskog turiste Schmidta i natjecati se u rušenju svake šanse BiH da postane funkcionalna zemlja. Vrijeme je da se presječe i da Trojka jasno kaže što želi – ono što postoji u stenogramima sastanaka tj. izgradnju BiH na dogovoru sa Srbima i Hrvatima i put ka EU ili želi ono što izlazi iz izjava njihovih dužnosnika a to je ukidanje Republike Srpske? Srbi su posvećeni očuvanju Ustava, Zakona i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Samo poštujući te temelje postoji BiH koju smo upravo takvu izvukli iz vremena sukoba, tragedija i rata i doveli je na prag otvaranja pregovora o članstvu u EU, navodi Nešić i dodaje:

-Takvu BiH mi Srbi želimo – zakonitu, na Ustavu izgrađenu, koja pripada nama, a ne stranim guvernerima i koja je u EU zajedno sa svim drugim državama gde Srbi žive. S jakom Republikom Srpskom koju ne damo nikome i ni po koju cijenu. Krajnje je vrijeme da se Trojka opredijeli – jeste li proeuropska ili antisrpska politička platforma?, naveo je Nešić.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)