Krišto: Jačanje partnerstva između BiH i NATO-a

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sudjelovala je danas na sjednici Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) u Sarajevu. Sjednici su, osim Krišto i zamjenika glavnog tajnika NATO-a Mircea Geoana, nazočili zamjenik predsjedateljice i ministar obrane Zukan Helez, kao i ministar sigurnosti Nenad Nešić te ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Krišto je, još jednom, ukazala na čvrsto opredjeljenje BiH za osiguranje kolektivne sigurnosti i stabilnosti u regiji i u svijetu te suzbijanje prijetnji poput terorizma i organiziranog kriminala. Također, istaknula je da prioriteti vanjske politike BiH ostaju suradnja s NATO-om, europske integracije te razvoj dobrosusjedskih odnosa i regionalne suradnje.

Ona je navela da BiH nastavlja raditi na unaprjeđenju sustava sigurnosti i jačanju kapaciteta za obranu koji su ključni za očuvanje stabilnosti zemlje.

Sumirajući rezultate u protekloj godini, Krišto je naglasila da konsenzus ostaje načelo rada Vijeća ministara te da je od iznimne važnosti postizanje političkog konsenzusa sva tri konstitutivna naroda po ključnim pitanjima koji se tiču stabilnosti i budućnosti BiH.

Intenziviranje aktivnosti, u vezi s reformom izbornog zakonodavstva, smatra se ključnim za daljnji napredak. Zahvaljujući NATO-u na odobrenom paketu pomoći, BiH će jačati obrambene sposobnosti s iznosom od 48 do 53 miliona eura tokom pet godina.

Krišto je izrazila uvjerenje u nastavak suradnje s NATO-om i daljnji korak u odnosima i procesima – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)