Modrić je dobio sudski spor, vratit će mu milijune

Vrijeme:57 sec

 

Luka Modrić dobio je pravnu bitku protiv porezne uprave Španjolske koja ga je teretila za neplaćanje poreza iz 2012. godine, javlja španjolski El Mundo.

Veznjak Reala i Hrvatske reprezentacije u spomenutoj godini od svog novog kluba ostvario je prihod od 1,6 milijuna eura. No sud je zaključio kako je Modrić te godine bio prijavljen u Ujedinjenom Kraljevstvu te nije imao obavezu plaćanja poreza u Španjolskoj.

Također, optužen je za uplate koje je Real Madrid vršio raznim hrvatskim agentima u iznosu od 1,5 milijuna, a koje treba smatrati “uplatom u naravi” koju je klub izvršio u ime igrača, povećavajući njegov radni povrat za taj iznos.

Modrić je tvrdio da oni nisu pružali usluge njemu nego klubu i stoga je odbio platiti porez na njih kako je isprva nametnula porezna uprava. Sud je zaključio da je Država “pretjerala” u svom tumačenju, ukinuvši mu naknadu koju je morao platiti nakon zaključka inspekcije te također pristupila poništenju izrečenih sankcija u iznosu od 900 000 eura.

Kapetan vatrenih tako će ukupno dobiti povrat od oko 2,7 milijuna eura te ukidanje kaznene sankcije koju je dosad plaćao španjolskim vlastima.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)