Ekstremni zimski uvjeti pogodili SAD: Temperature i do -50°C, potvrđene prve smrti

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Zasad je potvrđena smrt troje beskućnika u Milwaukeeu, u Wisconsinu, a vlasti navode kako je moguće da su preminuli od hipotermije, dok je još petero preminulo zbog ekstremnih uvjeta

Nacionalni meteorološki servis upozorio je kako bi temperature mogle doseći i do -30°C u centralnoj Americi te i do -50°C u planinskim predjelima. Zbog vremenskih neprilika otkazano je i više izbornih skupova koji se održavaju uoči predstojećih predsjedničkih izbora, prenosi NBC News. 
Jedan 64-godišnjak pronađen je mrtav prošlog petka ispod mosta u Milwaukeeu, dok je dan nakon pronađeno i tijelo 69-godišnjaka koji se od hladnoće sklonio u automobilu. Još je naknadno pronađeno i tijelo 40-godišnjaka kod mehanizma za grijanje kod tračnica.
Vlasti u Mississippiju upozorile su i građane da ne odlaze na putovanja zbog leda na prometnicama, a najveći pad temperature očekuje se do srijede.

Ukupno je 125 milijuna građana SAD-a pogođeno ekstremnim uvjetima, a upozorenja su upućena i građanima u Teksasu te na samom jugu zemlje. Prvi snijeg pao je i u New Yorku, a graonačelnik Eric Adams poručio je kako je grad ”spreman”.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)