Povjerenstvo za ljudska prava Doma naroda Parlamenta FBiH jednoglasno osudilo djelovanje Sanela Kajana

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

Povjerenstvo za ljudska prava i slobode Doma naroda Parlamenta FBiH na sjednici održanoj 27. studenog jednoglasno je osudilo čin zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sanela Kajanja (DF) te način na koji je tretirao kolegice u Parlamentu FBiH.

– Na 3. sjednici Povjerenstva za ljudska prava i slobode održanoj 27.11.2023. godine članice i članovi Povjerenstva su jednoglasno usvojili zaključak kojim osuđuju čin zastupnika Sanela Kajana i način na koji je tretirao kolegice u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ponašanje zastupnica i zastupnika i izaslanica i izaslanika u domovima izaziva posljedice u javnosti te je potrebno suzdržati se od svih vrsta, a posebno rodno zasnovanih uvrjedljivih komentara i sankcionirati svakog zastupnika /izaslanika koji ih bude upućivao, stoji u dopisu Povjerenstva za ljudska prava i slobode Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Kolegiju Zastupničkog doma tog Parlamenta koji potpisuje predsjednica Povjerenstva Miomirka Melank.

Inače, članovi ovog povjerenstva su predsjednica Miomirka Melank (Naša stranka), zamjenica predsjednice Iva Raguž (HDZ BiH – HNS) te članovi Daliborka Milović (Liberalna stranka BiH), Izen Hajdarević (NiP), Muamer Zukić (SDA), Ivana Zrimšek Šaravanja (HDZ BiH – HNS) te Almir Babajić (SDP BiH).

Reakcija Povjerenstva za ljudska prava i slobode Doma naroda Parlamenta Federacije BiH uslijedila je nakon istupa izaslanika Kajana u kojem je kolegicu iz Doma naroda PFBiH nazvao ‘zmijurinom kamenjarkom’.

‘Tek sam danas doznao da je jedna nacionalistička budaletina koja me je, dok sam radio u medijima, uznemiravala i prijetila preko društvenih mreža, izaslanica u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH’, objavio je Kajan početkom kolovoza ne navodeći ime izaslanice.

”Kada sam vidio nacionalistički ispad dotične, odlučio sam dodatno provjeriti ime koje mi je odnekud zvučalo poznato. I da, zmijurinu kamenjarku sam odavno blokirao na društvenim mrežama zbog njenih nacionalističkih komentara, ali i prijetnji koje je upućivala mojoj porodici. Iako ne sjedimo u istom domu, jer ja sam zastupnik kojeg je narod birao, a ona delegat koju je stranka tu poslala, vrlo rado ću tražiti prisustvo narednoj sjednici Doma naroda – da zmijurinu kamenjarku pogledam u oči”, napisao je Kajan koji je i na čelu Povjerenstva za informiranje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Podsjećamo, Kajan je uskoro izbrisao ovu objavu na Facebooku te počeo tvrditi da ju nikada nije napisao.

No, snimke zaslona ga demantiraju pa tako postoji pregršt dokaza da je ova objava egzistirala na Facebooku.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)