BRANI OSMICU/Sebija Izetbegović: Izdržat će Osman i ovo

Vrijeme:1 min, 46 sec

 

Bivša ravnateljica KCUS-a i zastupnica u Skupštini KS Sebija Izetbegović oglasila se na svom Facebook profilu povodom uhićenja bivšeg ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmana Mehmedagića.

Istaknula je da je Osman Mehmedagić “jedan od heroja obrane Bosne i Hercegovine i pravi borac”, prenosi N1.

“Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerojatno svašta znao. Stabilan i pouzdan”, napisala je i dodala:

“Nikad se nije požalio da ga nešto boli, a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u srpnju 1992. godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operirali, pa još nekoliko operacija nakon toga. Izdržat će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti lagati i pakirati afere svakome tko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu, lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koji su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled”, napisala je Izetbegović.

Za kraj poručuje da bez obzira na sve, pravda se prihvatiti mora.

“Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek. Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda. Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju”.

Podsjećamo, SIPA je u ponedjeljak uhitila Osmana Mehmedagića i predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca, koji je nakon toga suspendiran s dužnosti.

Osumnjičeni su za zloupotrebu položaja i nezakonito prisluškivanje te im je određen jednomjesečni pritvor.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)