ZELENSKI O MOBILIZACIJI: Oružane snage traže dodatnih 500.000 vojnika

Vrijeme:1 min, 1 sec

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski komentirao je aktualnu situaciju na frontu u ovoj zemlji, ali je govorio i o nastavku pomoći zapadnih zemalja.

Predsjednik Ukrajine izjavio je kako je siguran da će SAD i Europa nastaviti financijski podržavati Ukrajinu.

“Naporno radimo na tome. Siguran sam da nas SAD neće iznevjeriti. Očekujem da EU uskoro odobri paket pomoći Ukrajini od 50 milijardi eura”, rekao je Zelenski.

Kada je riječ o problemu mobilizacije, Zelenski je rekao kako je dobio zahtjev oružanih snaga da se dodatno mobiliziraju još stotine tisuća Ukrajinaca.

“Oružane snage su predložile mobilizaciju od 450 do 500 tisuća ljudi. Rekao sam da mi je potrebno više argumenata kako bih podržao tu ideju”, mišljenja je Zelenski.

O mobilizaciji u Ukrajini prije nekoliko dana govorio je i prvi čovjek obavještajne službe ove zemlje Kiril Budanov koji je poručio kako država ima veliki problem s novim vojnicima.

“Svi koji su htjeli došli su u prvih šest mjeseci. Tko se sada poziva? Nažalost, ovdje neće biti dobrog odgovora. Ako ne nađete motivaciju za te ljude, onda koliko god bili tjerani na silu ili zakonskim normama, njihova efikasnost će biti nula. To se u principu i događa u posljednje vrijeme”, rekao je Budanov.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)