Sud BiH odbio žalbu obrane Milorada Dodika

Vrijeme:59 sec

 

Sud Bosne i Hercegovine donio je odluku na žalbu, koju je obrana predsjednika RS Milorada Dodika uložila, na odluku kojom je Sud odbio premještanje procesa koji se vodi protiv Dodika i vršitelja dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića u nadležni sud u Banju Luku.

– O ishodu odluke javnost će biti obavještena nakon što odluku zaprime stranke u postupku – kazali iz Suda BiH za Glas Srpske.

Na pitanje kada će biti održano novo ročište u ovom procesu iz Suda BiH nisu ništa odgovorili.

Podsjećamo, obrana Dodika podnijela je 11. prosinca žalbu Sudu Bosne i Hercegovine, koji je odbio premještanje procesa u nadležni sud u Banju Luku.

Zahtjev obrane za premještanjem procesa prethodno je odbilo Izvanraspravno vijeće, neposredno prije prvobitno zakazanog glavnog pretresa.

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su da su od 1. do 9. srpnja ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprječava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Na službenoj stranici Suda BiH novi pretres u procesu protiv Milorada Dodika i Lukića zakazan je za 20. prosinac.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)