TEŠKE OPTUŽBE/Glavaš tvrdi da je svjedočio Šeksovim prijetnjama: ‘Upišao mi je suvozačko sjedalo’

Vrijeme:3 min, 1 sec

 

Za Večernji list Šeks je kazao da Vidović Krišto laže, i to zato što je opsjednuta njime, što dokazuje u brojnim prilikama u kojima ga nastoji “politički udariti”.

“Ne znam je li ovakve prijetnje smrću Sova slao i Marku Bezeru, koji je 1993. godine završio na smetlištu propucane glave u Zagrebu? Osobno sam bio svjedok, uz još dva, 26. listopada 2021. godine, kada je Sova prijetio Krunislavu Oluiću riječima: ‘Krvi ću ti se napiti, ubit ću te!’ Te večeri pri povratku kući upišao mi je suvozačko sjedalo u mom automobilu”, napisao je Glavaš na Facebooku podijelivši vijest o navodnim Šeksovim prijetnjama Karolini Vidović Krišto.

Podsjetimo, nakon što je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučila podnijeti kaznenu prijavu DORH-u protiv bivšeg predsjednika Sabora, danas pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa zbog, kako tvrdi, osobnih uvreda i prijetnje da je “on mnoge osobno ušutkao i ubio”, oglasio se i prozvani VladimirŠeks.

Za Večernji list kaže da Vidović Krišto laže, i to zato što je opsjednuta njime, što dokazuje u brojnim prilikama u kojima ga nastoji “politički udariti”. Dodaje da je točno da je sreo Vidović Krišto u restoranu Purger, da ga je zastupnica bezobrazno gledala i strijeljala pogledom i da joj je prišao i pitao je zašto podnosi lažne kaznene prijave protiv njega.

Naime, Vidović Krišto prije desetak dana u Saboru je održala konferenciju za medije na kojoj je kazala da podnosi prijavu protiv Šeksa i bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, i to zbog izjava Ivana Jarnjaka, ovjerene kod javnog bilježnika, da mu je u svibnju ili lipnju 2005. Šeks rekao da piše podlogu za kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša, po nalogu Ive Sanadera.

– To je isto laž i kada sam je vidio u restoranu, pitao sam je zašto podnosi lažne kaznene prijave i zašto je to poslala okolo na oko 200-tinjak različitih adresa, od fakulteta, Vrhovnog suda, DORH-a… I rekao sam joj da sam se ja s takvima kao što je ona već obračunavao i da ću se obračunavati i dalje. Naravno, misleći na kazneno djelo lažnog prijavljivanja – objašnjava Šeks.

Na pitanje misli li on nju kazneno prijaviti zbog, kako kaže, lažne prijave, Šeks kaže da nema on nju što prijavljivati s obzirom na to da je ona njega već prijavila DORH-u, koji je, odbaci li njenu prijavu kao neutemeljenu, dužan protiv nje pokrenuti postupak radi lažnog prijavljivanja.

Šeks je kazao i da je zastupnik HDZ-a Josip Šarić, za kojeg Vidović Krišto kaže da je izveo Šeksa iz restorana dok joj je prijetio iz Purgera, izašao ranije čekati taksi i da su tada otišli zajedno k njemu doma. Zastupnik HDZ-a Josip Šarić o situaciji se oglasio na Facebooku, gdje je kazao da nije svjedočio razgovoru Vidović Krišto i Šeksa.

“Čitam, pratim, slušam današnje izjave i komentare zastupnice Karoline Vidović Krišto i ne vjerujem! Dakle, istina je da sam jučer bio u zagrebačkom restoranu koji zastupnica navodi. Istina je da sam tamo susreo spomenutu zastupnicu. Istina je, također, da sam je uljudno pozdravio, rukovao se s njom te izašao iz restorana. Nije istina da sam bio prisutan kada su ona i Vladimir Šeks razgovarali te nije istina da sam ja odveo gospodina Šeksa iz restorana. S obzirom na to da je ni s čim izazvana zastupnica Karolina Vidović Krišto iznijela dvije laži o meni, s pravom si postavljam pitanje koliko su uopće kredibilne i ostale njezine tvrdnje”, napisao je zastupnik.

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)