Odvjetnik Boysa objavio dosad nepoznati adut obrane

Vrijeme:2 min, 24 sec

 

Pred suca istrage u Ateni jučer je dovedena prva skupina Bad Blue Boysa, njih 38.

Nakon četiri mjeseca, koliko su proveli u grčkim zatvorima, počelo je novo ispitivanje, i to u izmijenjenim okolnostima jer je istraga pokazala da na nožu kojim je ubijen AEK-ov navijač u sukobima u kolovozu nije pronađen DNK nijednog od njih.

Novi adut obrane?

Athanasios Kaimenakis, odvjetnik većine pripadnika skupine BBB, otkrio je u razgovoru za HRT dosad nepoznati adut obrane. Radi se o tome da je obrana priložila i materijalni dokaz o tome zbog čega su Bad Blue Boysi 7. kolovoza stigli u Atenu, a to su ulaznice koje su imali za utakmicu Panathinaikos – Marseille.

Odvjetnik je dodao da “sucima i tužiteljima to nije zapravo ništa neobično, jer i pripadnici navijačke skupine PAO-a pod nazivom Gate 13 znaju dolaziti u Zagreb na utakmice s Dinamom”. Otkrio je i da je prijedloge o ukidanju istražnog zatvora predao prije početka ovog ispitivanja, prije nekoliko tjedana. Time je zapravo dao naslutiti da bi odluka o ukidanju istražnog zatvora ipak mogla stići ovaj tjedan, tj. da bi neki od Bad Blue Boysa zaista mogli na slobodu već u idućih nekoliko dana, navodi HRT.

Sutra nova skupina Boysa izlazi pred sud

Athanasios Kaimenakis također je rekao da suci i tužitelji nemaju apsolutno nikakvih prigovora na vladanje Bad Blue Boysa u zatvorima. Ono što je sigurno je da je ostala još jedna skupina koju čeka ispitivanje, to je grupa od njih 20. Oni će sutra stići na prvostupanjski sud u Ateni, navodi HRT.

“Velik je problem što grčke vlasti nisu otkrile tko je ubojica. I svakim danom postaje sve teže utvrditi tko je počinitelj ubojstva. Koliko znamo, navijač AEK-a čiji je DNK pronađen na nožu je oslobođen. Očito grčke vlasti nisu pronašle dovoljno dokaza da je taj čovjek ubojica”, kazao je Dimitris Damianos, novinar Sky TV-a.

Boysi odbijaju promijeniti iskaz, ponavljaju da nisu krivi

Upravo na tragu završene DNK analize suci i tužitelji utvrđuju nalaze li se neki od Boysa na fotografijama na kojima se, primjerice, vidi kako oni ne nose rukavice, ne bi li se uvjerili da oni na neki način nisu pokušali prikriti svoje tragove, odnosno otiske prstiju, piše HRT.

Svi Boysi upitani su žele li promijeniti svoj iskaz, što odbijaju te ponavljaju da poriču krivnju, da su došli dati podršku svojem klubu, a HRT doznaje da neki kažu da ih je zanimalo kako izgleda Atena te AEK-ov stadion.

Sutra će biti ispitani i ostali pritvoreni hrvatski državljani. Još se ne zna kada se može očekivati odluka o zahtjevu za ukidanje istražnog zatvora.

Istodobno, Županijski sud u Zagrebu odbio je grčki zahtjev za izručenje dvojice navijača koji su uhićeni u Hrvatskoj zbog nereda u Grčkoj u kolovozu u kojima je ubijen navijač AEK-a. Razlog je što Grčka nije dala nikakva jamstva da će biti poštovana njihova temeljna ljudska prava.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)