UEFA napravila veliku promjenu u Ligi nacija. Evo protiv koga može igrati Hrvatska

Vrijeme:1 min, 5 sec

UEFA je odredila datum ždrijeba za novu sezonu Lige nacija. Hrvatska će igrati u elitnoj skupini, a ždrijeb će se održati 8. veljače sljedeće godine. Utakmice će se igrati u rujnu, listopadu i studenom, a za razliku od dosadašnjih izdanja, po dvije reprezentacije iz skupina proći će u nokaut-fazu.

Promjena u formatu

To znači da ćemo sada imati dvije četvrtfinalne utakmice u ožujku 2025., a zatim i polufinale i finale. Dosad se odmah nakon skupina igrala završnica s polufinalom i finalom. Podsjetimo, Hrvatska je aktualni viceprvak Lige nacija, nakon što ju je u lipnju nakon jedanaesteraca porazila Španjolska. Prethodno je bila prvak skupine ispred Danske, Austrije i Francuske.

Evo s kim može igrati Hrvatska

U elitnom razredu sljedeće Lige nacija sudjelovat će Španjolska, Italija, Nizozemska, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Njemačka, Poljska, Srbija, Francuska, Izrael, Škotska i Bosna i Hercegovina. Liga nacija se igra od 2018. godine, a dosadašnji pobjednici bili su Portugal, Francuska i Španjolska, piše Index.hr.

Jakosne skupine

Hrvatska u Ligi nacija ne može igrati u skupini protiv Španjolske, Italije i Nizozemske, ali zato može izvući skupinu sa Portugalom, Francuskom i Srbijom.

Pot 1: Španjolska, Hrvatska, Italija, Nizozemska
Pot 2: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska
Pot 3: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska
Pot 4: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori