Stoltenberg/NATO također treba biti spreman na loše vijesti s ukrajinske fronte

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da zapadni vojni savez treba biti spreman i na loše vijesti s ukrajinske fronte, ne precizirajući detalje, prenosi agencija Beta pozivajući se na europske medije.

“Ratovi se odvijaju u fazama. Moramo podržati Ukrajinu u dobrim i lošim vremenima. Također bi trebali biti spremni na loše vijesti”, rekao je za njemački ARD u vrijeme dok zapadni saveznici raspravljaju o vojnoj i financijskoj pomoći Ukrajini, a Moskva povećava broj svojih trupa.

Jačanje proizvodnje streljiva

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u petak dekret kojim se povećava broj vojnika za približno 170.000 na 1,3 milijuna. Linije bojišnice bile su gotovo nepromijenjene posljednjih mjeseci, unatoč ukrajinskoj protuofenzivi tijekom ljeta.

Ukrajinci su tijekom protuofenzive krstarećim projektilima potisnuli rusku flotu u Crnom moru i Rusiji nanijeli štetu duboko u njenom teritoriju, što je Stoltenberg ocijenio “velikim pobjedama iako nisu uspjeli pomaknuti crtu bojišnice”, prenosi briselski portal Političko.

Stoltenberg je pozvao članice NATO-a da povećaju proizvodnju streljiva i izrazio žaljenje zbog stanja europske obrambene industrije.

Opasnost za saveznike

“Nismo u stanju surađivati ​​onoliko blisko koliko bismo trebali”, rekao je šef Saveza, pozivajući vlade da gledaju dalje od svojih nacionalnih interesa.

Rekao je da Putinova pobjeda ne bi bila samo tragedija za Ukrajinu, već i opasnost za druge saveznike.

 

aljazeera.net / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)