Hrvatska ide na EURO 2024/Budimir slomio Armence za veliko slavlje!

Vrijeme:2 min, 17 sec

 

Hrvatska je u posljednjem kolu kvalifikacija s 1:0 pobijedila Armeniju pogotkom Ante Budimira u 43. minuti čime je osigurala izravan plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja.

Hrvatska je u Zagrebu pobjedom protiv Armenije došla do konačnog cilja, plasmana na EURO u Njemačkoj, 13. veliko natjecanje u svojoj povijesti, a izvedba u zadnjoj utakmici kvalifikacija će se brzo zaboraviti.

Hrvatska se mučila dok u 43. minuti probila “bunker” gostiju, a prije toga je Hovsannijan “častio” promašajem najbolje prilike na utakmici. U drugom dijelu Vatreni su opsjedali vrata Armenaca, ali nikako nisu dolazili do drugoga gola. Hrvatska je nekih 30-tak minuta bila čak i pobjednik skupine dok Turci nisu izjednačili u Cardiffu.

Hrvatska nije dobro ušla u dvoboj, a veći dio prvoga dijela obigravala je oko čvrste i masovne obrane Armenaca ne nalazeći nikakvu pukotinu. Od velikih broja ubacivanja, što je izbornik Dalić tražio, tek je Kramarić u 20. minuti pronašao glavu, ali je udarac pronašao tek dobro postavljenog vratara Čančarevića.

U time trenucima Velšani su poveli protiv Turaka, a u 30. minuti situacija je mogla postati kritična. Brzonogi Kamo Hovsannijan je izbjegao našoj obrani i krenuo sam prema Livakoviću, koji vršcima pristiju brani njegov udarac.

No, u 43. minuti konačno je probijen “bunker” Armenaca. Borna Sosa je konačno uputio pravi centaršut koji je pronašao dobropozicioniranog Budimira, koji glavom šalje loptu u desni kut vrata za olakšanje cijelog stadiona.

Pogodak Budimira za pobjedu

Armenci su puno hrabrije započeli drugi dio, pa su hrvatski napadači dobili više prostora u napadu. U 56. minuti Čančarević brani udarac Kramarića, a potom čudesno nogom i puno opasniji šut Maria Pašalića nakon odbijanca. U 59. minuti Hrvatska je izvela kontru koju je uspijeva završiti Budimir ispred kojega je loptu očistio Tiknizjan.

U 64. minuti naturalizirani vratar Armenije brani i opasan šut Gvardiola, da bi se utakmica potom smirola na desetak minuta. U 75. minuti Čančarević opet radi čuda nakon prodora Modrića i uklizavanja Calicira, te je malo nedostajalo da Armenci postignu autogol, da bi Čančarević u nastavku obranio i šut Brozovića u padu.

U akciji dva Pašalića u 83. minuti Marco Pašalić je pogodio samo vanjski dio mreže, dok se u zadnjim minutama uvukla nervoza kod Hrvatske jer drugi gol nikako nije dolazio.

HRVATSKA – ARMENIJA 1-0

Pred 20.400 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Kruzliak iz Slovačke.

Strijelci: 1-0 Budimir (43)

HRVATSKA: Livaković – Stanišić (Juranović, 50), Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Majer (Sučić, 84) – Kramarić (Marco Pašalić, 69), Budimir (Baturina, 84), Ivanušec (Mario Pašalić, 46)

ARMENIJA: Čančarević – Arutiunian, Mkrtčjan, Calisir, Tiknizjan – Hovhannisjan (Pilojan 85), Spertsjan, Harutjunjan (Dašjan, 70) – Ranos (Miranjan, 73), Sevikjan (Serobjan, 70), Zelarajan (Bičahjan 46)

Tablice omogućuje Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)