EURO 2024./Ovako će izgledati ždrijeb Eura: Prva jakosna skupina je strašna, Hrvatska pleše između druge i treće

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

U subotu 2. prosinca u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie u Hamburgu održat će se ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo kojemu će od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine domaćin biti Njemačka.

Kvalifikacije za Euro još nisu gotove, međutim kad je naša reprezentacija u pitanju, vjerujemo da će Hrvatska odraditi posao protiv Armenije i da će se naći u ždrijebu.

Kao i na protekle dvije smotre, ukupno 24 reprezentacije bit će raspoređene u šest skupina s po četiri. Po završetku kvalifikacija saznat ćemo 21 putnika na Euro, a preostala tri bit će poznata krajem ožujka, nakon što budu odigrani play-off turniri Lige nacija.

Engleska se priključuje petorci u prvom bubnju

Od šest nositelja skupina, reprezentacija koje će biti smještene u prvi pot u ždrijebu, pet ih je već poznato. Pored domaćina Njemačke, tu su još i PortugalFrancuskaŠpanjolska i Belgija. Vjerojatno će se u tom društvu naći i Engleska, a jedina koja im može pomrsiti račune jest Danska (ako Danci večeras u gostima pobijede Sjevernu Irsku, a Englezi izgube velikom razlikom u Sjevernoj Makedoniji).

Svi ostali potovi tek trebaju biti kompletirani i zna se tek nekoliko pojedinosti. Primjerice, da će Mađarska i Austrija biti u drugom, a Škotska i Slovačka u trećem potu.

Vatrenima je možda i bolje da budu treći nego drugi pot

Izabranici Zlatka Dalića bit će, kako stvari stoje, u drugom ili u trećem. Ako Hrvatska uspije završiti kao pobjednik skupine, dakle ako Vatreni svladaju Armeniju, a Wales Tursku, bit će u drugom potu. Ako se ne poklope ta oba scenarija, naša će reprezentacija na Euro s drugog mjesta u kvalifikacijskoj skupini, a bude li taj odlazak s druge pozicije ovjeren remijem ili porazom od Armenije, moguće je i da završimo među tri najlošija drugoplasirana, a to bi u prijevodu značilo – četvrti pot, piše Gol.hr.

U ovom trenutku, dok u trećem potu stoje velikani svjetskog nogometa protiv Italije i Nizozemske, a tu je i reprezentacija Srbije, protiv koje bi utakmica donijela pregršt drugih konotacija, čak kao bolja opcija zvuči da Vatreni također završe u ovom društvu (jer reprezentacije iz istog pota, logično, ne mogu biti izvučene u istu grupu).

No pričekajmo utorak navečer i konačni rasplet. Tada prostora za nikakve kalkulacije neće biti i točno će se znati startna pozicija Hrvatske za Njemačku.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)