GLAVNI TAJNIK NATO SAVEZA/Stoltenberg danas stiže u BiH, sastat će se s brojnim dužnosnicima

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Glavni tajnik NATO saveza Jens Stoltenberg danas stiže u službenu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će se zadržati dva dana te razgovarati s brojnim političkim i vojnim dužnosnicima.

U posjeti zemljama Zapadnog Balkana, šef NATO-a u sljedećim danima trebao bi, pored Bosne i Hercegovine, održati sastanke i na Kosovu, Srbiji te Sjevernoj Makedoniji gdje će se sastati s premijerima, odnosno predsjednicima zemalja.

Kada je riječ o posjeti Bosni i Hercegovini, Stoltenberg će se sastati s članovima Predsjedništva, a u ponedjeljak bi trebao održati i niz drugih sastanaka. Tako je planirano da se prvi čovjek NATO-a sastane i s predsjedateljicom Vijeća ministara Borjanom Krišto, ali i s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Na kraju posjete Bosni i Hercegovini, Stoltenberg će obići i bazu NATO-a u Sarajevu gdje će održati sastanak s međunarodnim dužnosnicima i vojnim liderima.

“U Bosni i Hercegovini, NATO nastavlja podržavati operaciju Althea koju vodi EU, a koja igra važnu ulogu u regionalnoj stabilnosti”, naveo je Stoltenberg u nedavnoj izjavi nakon sastanka s ministrima obrane zemalja članica NATO-a.

Nakon Bosne i Hercegovine, Stoltenberg putuje na Kosovo gdje će razgovarati s predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

U utorak 21. studenog, Stoltenberg je najavio kako će u Beogradu održati sastanak s premijerkom Anom Brnabić te predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Kasnije tog dana, Stoltenberg će otputovati u Sjevernu Makedoniju gdje će održati sastanke s vrhom države”, stoji u priopćenju NATO-a.

Posjetu Zapadnom Balkanu glavni tajnik NATO-a će zaključiti sastankom sa savezničkim liderima iz regije na kojem će sudjelovati Edi Rama, Zoran Milanović, Milojko Spajić kao i Robert Golob.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori