Predstavnici HDZ-a BiH i ‘Trojke’ sastali se sa Sattlerom, Čović otkrio o čemu su razgovarali

Vrijeme:54 sec

Čelnici HDZ-a BiH i bošnjačkog političkog bloka ‘Trojka’ razgovarali si danas sa šefom Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sastanku u Izaslanstvu EU u Sarajevu su prisustvovali predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, Sabina Ćudić i Predrag Kojović iz NS-a te predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Kako je na društvenoj mreži X (bivši Twitter) objavio Čović, razgovarali su o funkcioniranju i prioritetima za Federaciju Bosne i Hercegovine. Čović je poručio da su stabilan politički dijalog, suradnja i poštivanje sporazuma ključni za korake naprijed.

 

Ovaj sastanak je uslijedio nakon što su jučer u Istočnom Sarajevu razgovarali predstavnici HDZ-a BiH, Trojke i SNSD-a kao partneri u državnoj vlasti. Sudionici ovog sastanka su ocijenili da su postigli djelomičan dogovor o pojedinim pitanjima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je poručio da su približili stavove vezane za zakone o sudu i sprječavanju pranja novca. Ukazao je da bi tekstovi ovih zakona trebali biti finalizirani do kraja ovog tjedna.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)