IRANSKI MINISTAR: U idućih par sati krećemo u preventivnu akciju protiv Izraela

Vrijeme:54 sec

Iran je upozorio da se u nadolazećim satima može očekivati “preventivna akcija” i da će se Izrael suočiti s posljedicama za akciju koju poduzme u Gazi, izvijestila je državna TV. “Sve opcije su otvorene frontu otpora protiv ratnih zločina Izraela”, rekao je ministar vanjskih poslova Irana Hossein Amirabdollahian.

“Front otpora sposoban je voditi dugotrajni rat s neprijateljem… u nadolazećim satima možemo očekivati preventivnu akciju fronta otpora”, rekao je. “Vođe otpora neće dopustiti cionističkom režimu da poduzme bilo kakvu akciju u Gazi. Sve opcije su otvorene i ne možemo biti ravnodušni prema ratnim zločinima počinjenim protiv naroda Gaze”, rekao je.

Iranski ministar vanjskih poslova nije objasnio što je mislio pod frontom otpora, ali izraz Osovina otpora može se odnositi na labavo savezništvo između Irana, palestinskih militantnih skupina, Sirije, libanonske militantne skupine Hezbolah i drugih frakcija. Iran financira skupine poput Hamasa i Hezbolaha u regiji.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei prethodno je rekao da nije umiješan u Hamasove napade na Izrael, ali je pozdravio ono što je nazvao “nepopravljivim” izraelskim vojnim i obavještajnim porazom.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori