SIGURAN ULAZAK U SABOR IZA MIROSLAVA ŠKORE

Vrijeme:3 min, 8 sec

 

Prof.dr.sc. Milan Vrkljan: „Ni kriv ni dužan postao saborski zastupnik“

Kada pogledamo impresivnu biografiju koju prof.dr.sc. Milan Vrkljan ima iza sebe prije nego što je postao saborski zastupnik nikako ne možemo umanjiti postignuća koja je ostvario u svojoj struci. Pratili smo njegov politički put od 2020. godine i sve ukazuje na to da situacija nije tako sjajna i obećavajuća kako gospodin Vrkljan predstavlja svojim biračima putem svoje stranke “Pravedna Hrvatska”.

Gospodin Vrkljan je postao zastupnik u Saboru kao drugi na listi Domovinskog pokreta u II. izbornoj jedinici prikupivši 151 glas. Vrkljan se našao odmah iza Miroslava Škore u 2. izbornoj jedinici, a od njega je više glasova imalo deset kandidata DP-a na listi gdje je nositelj liste bio Miroslav Škoro. Teško je povjerovati onim riječima Vrkljana: „NE ZA MENE NEGO ZA ŠKORU!“. Nakon izvanrednog rezultata na izborima gospodin Vrkljan je imao sve privilegije unutar stranke i bio je predsjednik kluba zastupnika DP-a, koji je brojio 12 saborskih zastupnika. Nismo skloni ulaziti u razloge njegovog izlaska iz stranke 14.01.2021., zajedno s Karolinom Vidović Krišto, koja nije bila članica stranke već samo dio kluba zastupnika DP-a. Nakon napuštanja Domovinskog pokreta Vrkljan se neko vrijeme nije pojavljivao u javnosti niti je sudjelovao kao zastupnik u aktivnostima pomoći Banovini tijekom potresa iako je bio član DP-a.

Kada analiziramo ovu situaciju dublje možemo zaključiti da gospodin Vrkljan čini sve kako bi iskoristio svoj saborski mandat isključivo za svoju korist, bez obaziranja na interese birača od kojih je dobio velik broj preferencijalnih glasova (151). Kao što je praksa svakog zastupnika, Vrkljan je želio biti član nekog kluba radi veće slobode govora. Međutim, umjesto toga obratio se bivšem predsjedniku Miroslavu Škori, koji je preko noći napustio klub Hrvatskih Suverenista i osnovao svoj klub “ZA PRAVEDNU HRVATSKU”, prepustivši Vrkljanu sve ovlasti. Ovaj potez je izazvao nezadovoljstvo njegovih birača i izazvao podjele među simpatizerima.

Treba također spomenuti gospođu Ružicu Vukovac, koja je, čini se, postala najveći gubitnik i koja je samo broj u Vrkljanovom planu za osnivanje vlastitog kluba. Unatoč svim preprekama, Vrkljan je uspio osnovati stranku “Pravedna Hrvatska”, a Ružica Vukovac i Miroslav Škoro nisu bili osnivači niti gosti na osnivačkoj skupštini. To postavlja pitanje o sposobnostima Vrkljana i njegovoj političkoj težini.

Naravno, nije korektno, ali je uobičajeno putem društvenih mreža buniti simpatizere i davati im lažnu nadu o povratku bivšeg stranačkog lidera bivše stranke. Postavlja se pitanje kolika je stvarna vjerodostojnost i prepoznatljivost stranke “Pravedna Hrvatska” i samog Vrkljana kao političara. Svaki građanin ima pravo biti izabran i birati kako to propisuje Izborni zakon, no ponekad političari mijenjaju svoje stavove nakon dolaska na vlast.

Naša procjena je da Vrkljana zanima isključivo još jedan mandat, idealno iz pozicije vladajućeg zastupnika, kako bi mogao odužiti HDZ-u za sve što mu je ta stranka omogućila. Ostaju otvorena pitanja u vezi s privatizacijom i predmetom kaznenog progona gdje je utvrđena krivnja, no predmet je zastario. Pokušali smo doznati kakvi su planovi gospodina Vrkljana te smo mu postavili pitanja i pružili priliku za necenzurirani intervju, no nismo dobili odgovor. Očito smo samo mala stranica koja nije značajna za takve političke ličnosti.

Na kraju, postavljamo pitanje kako je moguće da gospodin Vrkljan nije na plaći saborskog zastupnika već radi u bolnici? Pretpostavljamo da je plaća u bolnici veća. Također, zanima nas tko iz HDZ-a utječe na njegovo napuštanje Domovinskog pokreta. Je li istina da je ministar Beroš kum gospodinu Vrkljanu? Postavljamo još mnogo pitanja na koja ćemo tražiti odgovore jer je teško razumjeti situaciju gdje ga Milorad Pupovac naziva “GOSPODIN MITO,” a on ostaje ravnodušan. Možda je to jedan od slučajeva koji su zastarjeli, no Pupovac sigurno zna. Tražimo i dalje gdje se nalazi pravedna Hrvatska” i nastavit ćemo je tražiti.

 

embargo.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)