HRVATSKA – TURSKA Prijenos na Novoj TV i gol.hr-u, procurilo prvih 11 Vatrenih!

Vrijeme:3 min, 10 sec

 

Hrvatska i Turska igraju večeras u Osijeku uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Hrvatska nogometna reprezentacija u četiri će dana odigrati svoje najteže utakmice do kraja kvalifikacija za Euro 2024. godine. Večeras je na rasporedu u Osijeku Turska (20:45), a Vatreni u nedjelju gostuju kod Walesa (20:45).

Obje utakmice možete gledati u prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u već od 20 sati, kada počinje naša specijalna emisija.

Hrvatska prvi put stiže na novi stadion u Osijeku koji je rasprodan u svega osam minuta. Naša je reprezentacija s deset bodova trenutačno na prvom mjestu skupine D, a isto toliko ima i Turska, koja je odigrala jedan susret više. Na klupi Turske sjedit će prvi put Vincenzo Montella.

“Novi izbornik, novi stil, novi način igre i dokazivanje igrača. Oni ima jedan poseban stil i mi smo to analizirali preko njegovog kluba. Dobar trener koji ima stil da želi igrati nogomet, da gaji pas igru i sigurno će biti za nas teža sitaucija. Nismo mogli napraviti niti pravu analizu jer mu je ovo prva utakmica kao izbornik Turske. Imaju kvalitetu i za naš još teži posao”, rekao je Dalić u najavi utakmice.

Do kraja kvalifikacija ostale su još četiri utakmice, ali Hrvatska s dvjema pobjedama iz ovih dvaju susreta već u listopadu može osigurati jednu od prvih dviju pozicija u grupi koje vode izravno na Euro u Njemačkoj.

Hrvatska ide po prvo mjesto

No cilj Vatrenih nije samo izravni plasman već i prvo mjesto u skupini, stoga će se ozbiljno ići do kraja kvalifikacija i ako se izbori plasman već nakon sljedećeg tjedna. Bitan će biti status u ždrijebu Eura u prosincu, gdje se Hrvatska nada prvoj jakosnoj skupini do koje će doći ako bude među pet najboljih osvajača kvalifikacijskih grupa.

Wales i Turska bili su protivnici Vatrenih na startu kvalifikacija. Prvo se dogodio onaj šokantni gol u sudačkoj nadoknadi na Poljudu u 1. kolu zbog kojeg smo ostali bez dva boda protiv Walesa. No onda su naši reprezentativci sve popravili u gostima kod Turske pobijedivši izravnog konkurenta za prvo mjesto.

U Osijeku se ta pobjeda sad mora potvrditi s nova tri boda, iako ni neki kiks ne bi pretjerano ugrozio šanse za plasman na Euro.

Dalić u napadu s novim trojcem

Izbornik Zlatko Dalić nije bez briga uoči Turske. Nakon što se dogodila stravična ozljeda Ivana Perišića zbog čega ga neće biti do Eura, otpao je zbog ozljede gležnja i Luka Ivanušec zbog čega sada imamo problem na nekad najjačoj poziciji, lijevom krilu.

Priliku će dobiti povratnik u reprezentaciju Josip Brekalo koji se vratio u dobru formu igrama u Fiorentini.

Zbog ozljede je otpao i Andrej Kramarić, kao i Bruno Petković za kojeg postoji mala šansa za nastup u Walesu.

Kao da te nevolje nisu bile dovoljne pa se prije ovih utakmica od reprezentacije oprostio i Marko Livaja.

Petar Musa je prva opcija u samoj špici, a aktiviran je pretpoziv Diona Drene Belje. Tu su i česte Dalićeve napadačke opcije iz veznog reda, Mario Pašalić i Nikola Vlašić.

“Pašalić igra jako dobro na desnoj strani, igrač koji ima odgovornost i disciplinu, a s druge strane uđe u završnicu i uvijek je taj drugi napadač. Njega vidim na toj poziciji. U napadu imamo Musu i Belju, Musa ima prednost, čeka svoju šansu i Turska je idealna prigoda za njega”, rekao je Dalić uoči utakmice.

Jedina linija u kojoj nema nikakvih dilema je vezni red, dok u obrani Josip Juranović neće moći također zbog ozljede koju vuče iz kluba. Problem je što ni Stanišić nije u najboljoj formi, kao ni Borna Sosa na lijevoj strani koji se zasad nije najbolje snašao u Ajaxu, baš kao ni Stanišić u Leverkusenu.

Sastav Hrvatske:

Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Musa, Brekalo

 

Tablice omogućuje Sofascore

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)