HAJDUK – DINAMO/Derbi na Poljudu u ranijem terminu, pobjede će odjeknuti

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

Ove nedjelje Hajduk i Dinamo igraju na Poljudu. Tekstualni prijenos je na gol.hr-u.

Drugi ovosezonski najveći derbi SuperSport HNL-a ove će nedjelje igrati Hajduk i Dinamo. U prvom je iznenađujuće slavio Hajduk na Maksimiru, a ovaj poljudski igrat će se u nešto ranijem terminu, kao druga utakmica dana od 18 sati.

Hajduk dočekuje Dinamo kao prva momčad lige, ali s odigranom utakmicom više. Razlika je sada samo dva boda i jasno je kako bi gosti eventualnom pobjedom stigli do velikog preokreta u prvenstvu.

Hajduk želi vratiti prednost

Do prije tri kola činilo se kako će Bijeli najvećeg rivala dočekati s povećom razlikom, no šokantni porazi u posljednjim minutama protiv Istre 1961 i Gorice usporili su Hajdukove nabujale ambicije i očekivanja navijača.

Pobjeda protiv Lokomotive malo je smirila nakupljeno razočaranje pa će derbi biti najbolja prilika da vidimo kako će navijači Hajduka doživjeti prvu četvrtinu sezone i ulazak u jesen.

“Imaju oni kvalitete, mi im dajemo respekt, znamo kako igraju, ali ja vjerujem u svoju ekipu. Jako motivirano smo trenirali ovaj tjedan, čekat ću do zadnjeg trenutka za odrediti tko će igrati. Protivnik je takav da zahtijeva dobru partiju svih od prve do zadnje minute. Nadam se da će se nakon derbija više pričati o Livaji nego o Petkoviću”, izjavio je Ivan Leko na konferenciji za medije.

Dinamo može okrenuti prvenstvo

S druge strane, Dinamo se nakon užasnog ulaska u prvenstvo te europskih šokantnih ispadanja oporavio u SuperSport HNL-u te malo-pomalo iskorištava kiksove najvećeg rivala. U posljednjim utakmicama Dinamo je pregazio svoje protivnike te stiže na Poljud u odličnoj formi s vraćenim samopouzdanjem.

Već smo spomenuli kako bi pobjedom nakon tri godine na Poljudu preuzeli vrh ljestvice, no ni bod im ne bi bio mrzak.

Jasno je kako će slavlja jednih ili drugih dovesti do svojevrsnih preokreta. Hajduk bi se nakon male krize opet vratio na veću prednost, dok bi Plavi totalno preokrenuli prvenstvo.

Bod bi donio mir jednima i drugima, zbog čega mnogi smatraju da će Ivan Leko i Sergej Jakirović utakmicu pripremiti prvenstveno da ne izgube.

Tablice omogućuje Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)