GLASNOGOVORNIK EUROPSKE KOMISIJE STANO/EU ima jasan stav, na Kosovu se dogodio teroristički napad

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Peter Stano, glasnogovornik Europske komisije za vanjsku i sigurnosnu politiku, rekao je da je stav europskog bloka jasan da je u nedjelju u Banjskoj i Zvečanima izvršen teroristički napad.

Stano je na konferenciji za novinare rekao da EU čeka da se provedu potpune istrage prije nego što poduzme bilo kakve mjere.

O izjavama Vučića

– Želim jasno ponoviti stav EU o onome što se dogodilo u nedjelju. Ovo je bio teroristički napad i mora se istražiti, a odgovorni moraju biti privedeni pravdi. Svi koji su uključeni, ili koji mogu, moraju surađivati ​​kako bi se osiguralo da se ovaj napad u potpunosti istraži i da se oni koji su planirali, izvršili ili stoje iza njega privedu pravdi. EU je taj stav ponovila nekoliko puta – rekao je Stano.

Što se tiče izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da albanska policija “nema ono što traži na sjeveru”, Stano ih nije želio komentirati.

Ozbiljna situacija

Na pitanje novinara kosovskog lista Koha postoji li neki sporazum prema kojem policajcima kosovskim Albancima nije dopušten ulazak na sjever, Stano je kazao kako ne može komentirati svaku izjavu lidera na Balkanu.

– Ne komentiramo svaku izjavu, svaku interpretaciju onoga što se dogodilo. Imamo vrlo ozbiljnu situaciju. Međutim, s partnerima u regiji ne komuniciramo putem javnih kanala. Ako imamo nešto za reći, kažemo to izravno našim partnerima. Svi imaju obveze i dobro znaju što EU dobiva. Kada zemlje članice budu imale sve informacije, onda će odlučiti žele li reagirati bilo kakvom izjavom, tumačenjem ili kako će reagirati u odnosu na one za koje se utvrdi da su krivci za napad – rekao je Stano.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori