HRVATSKI PREMIJER PLENKOVIĆ/Hrvatska neće imati žicu na granici s BiH jer s druge strane žive Hrvati i svi građani BiH

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Srbija i Bosna i Hercegovina trebaju uskladiti vizni režim s Europskom unijom, a problem ilegalnih migracija treba rješavati na vanjskoj granici bloka, primarno na granicama Grčke i Bugarske s Turskom, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak.

“Problem ilegalnih i nezakonitih migracija moramo rješavati na vanjskoj granici Europske unije, na vanjskoj granici šengena” i to prije svega na granicama Grčke i Bugarske s Turskom, rekao je Plenković novinarima u Pazinu.

Naglasio je da je nužna “stroža politika viznog režima koje Bosna i Hercegovina te Srbija trebaju uskladiti s viznom politikom Europske unije”.

“Ne može se doći u zračnu luku u Beograd ili u Sarajevo i nakon toga se od turista pretvoriti u nezakonitog migranta”, rekao je Plenković.

Odbacio je mogućnost žice na granici sa BiH.

“Hrvatska ima preko 6000 policajaca na granici, čuva svoju granicu, nema žicu na granici s BiH niti će imati jer s druge strane žive i Hrvati i svi građani BiH”, rekao je hrvatski premijer.

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović rekao je u četvrtak da se provodi kriminalističko istraživanje koje bi trebalo rasvijetliti okolnosti pucnjave s teritorija BiH kojoj su u srijedu svjedočili policajci na graničnom području kod Rakovice nakon što su grupu migranata spriječili da uđu u Hrvatsku.

Ministar je ocijenio da je u posljednjih nekoliko tjedana pojačan pritisak ilegalnih migranata te dodao kako policija primjećuje nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori